CLD incorpora una planta fotovoltaica a Zona Franca

L’empresa del grup Sorigué compta amb una planta fotovoltaica que autoproveeix d’energia elèctrica la seva flota de vehicles elèctrics

Imatge de la Zona Franca | ACN Imatge de la Zona Franca | ACN

CLD, l’empresa de serveis ambientals de Sorigué, ha instal·lat una planta fotovoltaica en el seu centre de treball de l’Hospitalet de Llobregat amb l’objectiu d’autoproveir d’energia a part de la seva flota de vehicles elèctrics. Aquest matí, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha pogut conèixer tots els detalls d’aquesta important planta acompanyat per Francisco Ullod, director general de Ciutat de Sorigué, i Xavier Garcia del Río, director de CLD.

En total, la planta compta amb 94 punts de càrrega, que estan destinats a 37 equips de neteja i a 57 vehicles lleugers del contracte de recollida de residus i neteja viària de la zona oest de Barcelona, que comprèn els districtes de Sants-Montjuic, Les Corts i Sarrià- Sant Gervasi. La planta fotovoltaica consta de dues pèrgoles principals amb una potència elèctrica de 335 Kwp que genera una energia anual de 408 Mwh. La instal·lació es basa en la solució de software Dynamic Load Management (DLM), que permet carregar diferents vehicles elèctrics alhora de la forma més eficient possible.

“El CZFB continua molt compromès amb l’Agenda 2030 i amb l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit industrial" ha destacat Navarro, qui també ha afegit que "aquesta planta fotovoltaica impulsada per CLD és una gran notícia perquè contribueix significativament a la nostra estratègia per incrementar l’eficiència energètica de la Zona Franca posada al servei de la regió, usant l’energia verda per una mobilitat de zero emissions”. Per part seva, Garcia del Rio, ha explicat que “la instal·lació i posada en marxa d’aquesta planta fotovoltaica s’emmarca en la nostra vocació d’empresa innovadora i en la nostra recerca de solucions mediambientals sostenibles per als nostres serveis, els nostres clients i, sobretot, per a la nostra ciutat”.

Més informació
CLD valoritzarà residus a la seva nova planta de Barberà
La desinversió a Aritex i CLD retalla la facturació de Comsa
Sorigué creixerà un 30% el 2016 amb la compra de CLD i Constraula
Avui et destaquem
El més llegit