CLD valoritzarà residus a la seva nova planta de Barberà

L'empresa del Grup Sorigué convertirà rebuig de proximitat en matèries primeres reciclades

La nova planta de CLD servirà per valoritzar residus | EP La nova planta de CLD servirà per valoritzar residus | EP

CLD, empresa de serveis ambientals part del grup Sorigué, aposta per la valorització de residus a la seva nova planta de Barberà del Vallès. La fàbrica, que l'empresa ha comprat i modernitzat per incorporar noves tecnologies de separació de materials, contribuirà a "reduir significativament el rebuig que anirà a parar a deixalleries o incineració" amb un procés de transformació en matèries primeres reciclades.

Segons ha informat la companyia, la nova planta estarà activa a partir de l'estiu, i se'n beneficiaran tant les empreses industrials del Vallès com establiments hotelers, supermercats i centres comercials de la zona. La fàbrica comptarà amb sistemes de selecció i separació per materials diversos, des de paper, cartró i plàstic fins a fustes, tèxtils o metalls.

Des de l'empresa esperen que el seu contacte amb alguns dels grans centres productius de la regió metropolitana "ajudi a reduir l'empremta de carboni", per un transport de residus més eficients a més del retorn més fàcil dels materials separats cap als centres de consum, com ara siderúrgiques, papereres in plàstics. Segons el director de CLD, Xavier Garcia del Río, la valorització de residus amb una planta pròpia és un pas més cap a "la implantació en tot el cicle de negoci dels serveis ambientals".

Més informació
Tarragona tindrà la primera Ecoplanta de residus de l'Estat
El Port de Barcelona optimitza la gestió de residus
El grup Cala Jóncols, el primer establiment amb residus zero de Girona
Avui et destaquem
El més llegit