Codorníu queda en mans americanes

En grup d'inversió dels Estats Units Carlyle compra prop del 60% de les accions de l'empresa de Sant Sadurní

El fons d'inversió nord-americà ha valorat Codorníu en 300 milions d'euros El fons d'inversió nord-americà ha valorat Codorníu en 300 milions d'euros

El fons d'inversió nord-americà Carlyle hauria comprat entre un 55% i un 60% de les accions de Codorníu, segons avança La Vanguardia. Tot  que els Raventós no estaven disposats a perdre el control de la companyia, sembla que aquest dimecres a la nit la seva actual presidenta, Mar Raventós, els Pagés FontXavier i Isabel Ferrer Urrutia haurien acceptat la transacció. 

Carlyle ha valorat finalment el grup Codorníu en 300 milions d'euros després d'haver-la pujat fins a dos cops per fer l'oferta més atractiva. No obstant aixiò, finalment aquest fons acabarà pagant 390 milions d'euros perquè assumirà el deute contret pel grup. 

En els propers dies s'haurà de formalitzar aquesta compra i s'apunta que es podria convocar un consell d'adminsitració per fer oficial que el fons nord-americà és qui controlarà ara, l'empresa fins ara familiar de Sant Sadurní. 

Sembla ser que Carlyle vol convertir la marca Codorníu en la principal d'un grup europeu de vins i escumosos i duplicar la facturació fins als 400 milions d'euros. Tindria previst vendre alguns actius de la companyia dels Raventós i així finançar compres a Europa. 

Codorníu ja havia anunciat que volia aprofitar la crisi que havia patit per buscar un soci minoritari que entrés a la companyia. L'empresa té 10 cellers a Catalunya, Espanya, Estats Units I Argentina i ha facturat fins a 236 milions d’euros en el seu últim exercici.

Més informació
Un fons d’inversió nord-americà vol controlar Codorníu
Els Raventós no volen perdre el control de Codorníu però continuen buscant un soci minoritari
Mar Raventós deixarà la presidència de Codorníu
Avui et destaquem
El més llegit