Mar Raventós deixarà la presidència de Codorníu

La cava obté 11 milions d'euros de beneficis incrementant els guanys un 61%

La cúpula directiva de Codorniu La cúpula directiva de Codorniu

La presidenta del grup Codorníu Raventós, Mar Raventós, es jubilarà a la finals del 2018 després de més de 40 anys en la companyia i una vintena al capdavant de la presidència, i està previst que l'actual conseller delegat, Javier Pagés, assumeixi el càrrec, ha informat l'empresa familiar en un comunicat. Així mateix, la companyia ha anunciat tambéuns beneficis d'11 milions d'euros en el període 2017/2018, un 61% més que en el període anterior.

L'any anterior, la companyia vitivinícola va liderar el mercat estatal, amb uns ingressos de 236 milions d'euros, segons ha informat el grup. La companyia atribueix els bons resultats al seu pla estratègic d'enfocar el negoci dels vins i caves de gamma alta, que ja representen el 55% de la facturació global de la companyia, un percentatge que s'espera que incrementi fins al 62% en aquest any fiscal 2017/2018, segons ha apuntat la companyia.

Segons Pagés, en els darrers tres anys la facturació ha augmentat 20 milions d'euros amb les gammes com Vinya Pomal, Anna de Codorníu, Legaris i Raimat i ha afegit que “el canvi d'estratègia ja iniciada l'any 2015, fonamentada en una millora dels marges per preu, mix i eficiències està suposant un augment per ampolla superior al doble dígit”. 

En el segment de cava, que representa el 50% de la xifra de negoci del grup, la companyia va créixer un 3% al mercat estatal, per sobre de la categoria que va créixer un 2,3% (dades IRI 2017). El grup destaca la bona marxa d'Anna de Codorníu, amb un creixement del 5%, a un preu de venda dues vegades per sobre de la mitjana del mercat.

El negoci de vins tranquils, que representa ja el 50% del grup, va créixer un 7% al mercat espanyol, un augment que s'ha donat de forma sostinguda per vuitè any consecutiu. Així mateix, l'àrea internacional representa el 47% de les vendes amb creixements "notables" de les gammes altes tant en cava com en vi.

Des de just abans de la crisi econòmica el grup ha crescut en 30,5 milions d'euros i destaquen els creixements de Bodegas Bilbaínas (Rioja), que ha doblegat la seva facturació, així com els de Legaris (Ribera del Duero) i dels de Septima (Mendoza, a l'Argentina) que l'han quadruplicat. Anna de Codorníu també ha aconseguit creixements sextuplicant les seves vendes a l'exterior, segons ha indicat el grup.

Nova direcció

Després de més de quaranta anys en la companyia i una vintena al capdavant de la presidència del grup Codorníu Raventós, Mar Raventós es jubilarà a finals del 2018. Després d'aquest canvi es donarà pas a un procés de selecció per triar el nou executiu que dirigirà l'històric grup vitivinícola. Mar Raventós, de 65 anys, es va unir al grup amb 24 anys el 1976 i va passar per múltiples departaments fins que el 1998 va ser triada presidenta de Codorníu Raventós.

Més informació
Codorniu s'endú la seu social a La Rioja
La presidenta de Codorníu, en el Top10 de dones més influents
Codorniu i Freixenet acaparen les ajudes en exportació
Avui et destaquem
El més llegit