La fusió amb Axiare dispara els beneficis de Colonial fins el 22%

La companyia guanya 281 milions d'euros fins al tercer trimestre, un 38,1% menys

Façana de la seu de Colonial a l'Avinguda Diagonal de Barcelona | ACN Façana de la seu de Colonial a l'Avinguda Diagonal de Barcelona | ACN

La immobiliària Colonial ha obtingut uns beneficis de 281 milions d'euros fins el 30 de setembre, xifra que representa un descens del 38,1% respecte al mateix període de l'any passat, segons ha comunicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Tot i així, la companyia ha incrementat un 22% els ingressos, fins als 258 milions d'euros després de la fusió amb Axiare, operació que li ha permès consolidar el lideratge de les oficines prime del grup Colonial. A més, a principis d'octubre ha tancat el projecte Alpha IV, que inclou una sèrie de desinversions, i ha adquirit el 22% d'SFL aquest novembre, on ha elevat la seva participació al 18%, i l'actiu Diagonal 525 a Barcelona.

Més info: Colonial inverteix 37 MEUR en "un edifici emblemàtic" de La Diagonal

La companyia que presideix Juan José Brugera va recollir fa un any l'impacte positiu a efectes fiscals que va suposar convertir-se al maig passat en una socimi (societat anònima cotitzada d'inversió immobiliària), cosa que li va permetre millorar el benefici en el segon i el tercer trimestre per l'exempció de l'impost de societats, fins a un 82% més.

El resultat recurrent acumulat a 30 de setembre ha augmentat fins als 68 milions d'euros, un 15% més, impulsat pel tercer trimestre amb 27 milions d'euros, un 21% més que el tercer trimestre del 2017, després de la fusió amb Axiare.

Més contractes de lloguer

Durant els nou primers museus del 2018, el Grup Colonial ha formalitzat 82 contractes de lloguer corresponents a més de 154.000 metres quadrats i rendes anuals de 37 milions d'euros. En total, s'han signat més de 97.000 metres quadrats a la cartera d'oficines, amb importants augments de preu.

En comparació amb la renda de mercat a desembre del 2017, els preus han augmentat un 10% i més concretament a Barcelona s'han signat rendes un 18% superiors a les rendes de mercat, davant l'increment del 12% a Madrid i el 13% a París. En les renovacions, durant el tercer trimestre les pujades han estat de doble dígit, concretament del 32% a Barcelona i Madrid i del 13% a París.

Més info: Colonial ja controla el 80% de la seva filial francesa

A mitjans d'aquest mes, el grup Colonial ha finalitzat l'execució del projecte Alpha IV, que ha suposat la desinversió d'actius per valor de 441 milions d'euros l'adquisició de productes prime per un total de 756 milions d'euros.

Més informació
Colonial es converteix en el nou gegant immobiliari
Avui et destaquem
El més llegit