El comerç es blinda amb metacrilat

Les grans cadenes de supermercats instal·len mampares per a protegir clients i venedors en les caixes de pagament

Mampares a les botigues de Consum | Consum Mampares a les botigues de Consum | Consum

Mampares de metacrilat en les línies de caixa. El més semblant a la dispensació nocturna d'una benzinera és que es trasllada ara als supermercats de ciutats i pobles mitjans per contenir la propagació del virus en les indispensables botigues d'alimentació, que estan donant servei cada dia. Aquest dimecres s'ha sumat Consum, la cooperativa valenciana, que les hi ha instal·lat en el 100% de la seua xarxa comercial.

El procés d'instal·lació havia començat dissabte 21 en un total de 180 supermercats fins a aquest dimarts 24 que s'ha completat el procés. La instal·lació s'ha fet en caixes alternes que és com s'està atenent als clients, per mantenir al màxim la distància de seguretat.

Mercadona, per la seua part, ha començat aquest dilluns a la instal·lació d'aquestes pantalles protectores en els seus establiments, sent una de les noves mesures excepcionals que ha anunciat en aquesta nova setmana de confinament.

També el Grup Bon Preu ha anunciat que les caixes dels establiments comptaran aviat amb unes pantalles per assegurar les distàncies de seguretat entre treballadors i clients en el moment de passar per caixa, igual que Carrefour que ha fet també la instal·lació d'aquestes mampares en els seus lineals de pagament. De la mateixa manera que els supermercats Condis, que entre les mesures de prevenció en relació al personal dels supermercats hi ha la instal·lació de pantalles de protecció a les caixes i cartellera per informar els clients que han de mantenir una distància mínima de seguretat d’almenys un metre i mig.

Límits a la compra compulsiva

Quant a l'aprovisionament que han de fer els clients, en el cas de Consum s'han limitat la compra d'unitats d'una mateixa referència a sis, però en Mercadona no s'ha establert cap limitació. Tot i que recomanen no comprar compulsivament perquè "l'abastiment de productes de primera necessitat està més que garantit", no es limita la compra. Almenys de moment.

També es controla l'aforament. Tot i que és una mesura extensiva a tota mena d'establiments.

Més informació
Una crisi, un confinament i un canvi d'hàbits per repensar el comerç
Avui et destaquem
El més llegit