Un magnat txec compra la meitat de Caprabo i Eroski

EP Corporate Group entra al negoci de la cadena de supermercats a Catalunya i les Illes Balears

Imatge d'arxiu d'una botiga d'Eroski @ Europa Press Imatge d'arxiu d'una botiga d'Eroski @ Europa Press

Un multimilionari de la República Txeca, Daniel Kretínsk, ha aconseguit un acord amb Eroski per comprar la meitat del negoci de supermercats a les Illes Balears i Catalunya, on opera sota la marca Caprabo. El pacte ha estat a través del hòlding inversor EP Corporate Group, que s'incorporarà com a soci paritari en la societat Supratuc 2020, que engloba els negocis de la signatura als dos territoris. D'aquesta manera, Eroski finalitza el procés de cerca de soci que va arrencar a finals del 2019 amb la finalitat d'enfortir l'estructura financera del grup i el seu posicionament a Catalunya i l'arxipèlag.

L'operació permet a Eroski donar per complit el compromís d'amortització de deute fixat per a finals d'aquest any, en un import superior al compromès amb les entitats financeres i impulsarà el rellançament de les inversions i de l'activitat. La plena efectivitat del tancament de l'operació està subjecta a certes condicions suspensives, entre les quals es troben determinades autoritzacions regulatòries i contractuals.

El president d'Eroski, Agustín Markaide, ha valorat l'operació de manera "molt positiva", ja que situa Eroski on havien planificat. "Sens dubte amb l'acord avui aconseguit culminem aquest procés amb més capacitats", ha assegurat. A més, ha assenyalat, suposa "un estímul per la confiança d'EP Corporate Group en el nostre projecte de futur, ja que aquest acord arrenca amb un pla de gestió i desenvolupament acceptat per les dues parts, que permetrà la consolidació dels nostres mercats, el reforç de la nostra posició comercial i la seva rendibilitat".

Més info: BonPreu i Caprabo enmig de la voràgine

EP Corporate Group és el hòlding d'inversió de Kretínsk i el seu equip directiu, amb ingressos anuals de més de 10.000 milions d'euros en energia, infraestructura i mitjans. Juntament amb el seu soci eslovac Patrik Tkác, són dels principals inversors, entre altres, en el sector minorista d'alimentació a Europa, amb participacions a metro, Casino Guichard Perrachon i la britànica Sainsbury's. Daniel Kretínsk és també l'amo de la principal energètica d'Europa Central i una de les persones més riques del seu país.

"Aquesta transacció marca un pas important per a EP Corporate Group. Estem entusiasmats d'acompanyar Eroski en el seu negoci de Catalunya i Balears, on operen fortes ensenyes amb un potencial molt atractiu. Valorem la seva organització i recolzem plenament el seu pla d'expansió en aquests mercats. Esperem contribuir amb la nostra experiència i recursos per potenciar el seu desenvolupament", ha declarat el CEO d'EP Global Commerce, Marco Arcelli.

Més informació
Bon Preu deixa de negociar la compra de Caprabo
Caprabo preveu obrir una dotzena de supermercats el 2021 a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit