Comsa torna a créixer pel negoci exterior

La constructora eleva la facturació un 5% fins als 1.080 milions d'euros

Jorge Miarnau, president de Comsa Emte Jorge Miarnau, president de Comsa Emte

Comsa Corporació ha tancat l'exercici 2017 amb un creixement del 5% en la seva facturació, que ascendeix als 1.080 milions d'euros, impulsada pel negoci exterior. El grup empresarial ha crescut durant el 2017 "l'exportació de les seves àrees principals de negoci, infraestructures i enginyeria industrial, aconseguint que un 60% d'aquestes vendes provinguessin exclusivament de l'activitat internacional".

Seguint els compromisos establerts en el pla de refinançament signat a finals de 2016, Comsa Corporació "ha apostat per mercats amb elevades oportunitats de desenvolupament de noves infraestructures i modernització de les ja existents. En aquest sentit, durant el passat exercici, el grup va accedir a Dinamarca amb un rellevant contracte per a la construcció del tramvia de la ciutat d'Odense".

En paral·lel, Comsa va consolidar la seva presència en països estratègics de Llatinoamèrica i Europa: al Brasil, manté en execució la segona fase de la línia 4 del metro de Sao Paulo; a Argentina i Uruguai, amb diversos contractes de remodelació ferroviària; a Lituània, amb un projecte per a la modernització d'un tram de l'Autopista Bàltica executat per la seva filial Kauno Tiltai; a França i Suïssa, on porta a terme el manteniment de les instal·lacions elèctriques i de comunicació per al CERN; i a Colòmbia, amb el subministrament, instal·lació i posada en marxa dels equips electromecànics i sistemes de control per al Túnel de la Línia.

A nivell espanyol, Comsa Corporació ha ampliat la seva cartera de contractes amb el sector privat. En aquesta línia, ha reforçat la seva cartera en edificació emblemàtica, instal·lacions i sistemes, transport i distribució elèctrica, solucions per a la indústria biofarmacèutica, telecomunicacions i manteniment i serveis. 

Entre els contractes més rellevants, destaquen la construcció de l'estadi Johan Cruyff per al FC Barcelona; la xarxa elèctrica del parc Ofimàtic de La Corunya; el disseny i instal·lació de l'arquitectura farmacèutica per a una nova planta dels Laboratoris Calier a Lleó; acords marc per al subministrament i manteniment de xarxes i telecomunicacions per a Aena, Cellnex, REE i Vodafone; diversos contractes d'obres de mitjana i baixa tensió per a Endesa, Iberdrola i Unión Fenosa; així com el manteniment de centres Mutual Midat-Cyclop a Espanya.

"L'enfortiment d'aquestes àrees de negoci va estretament unit a l'aposta per la transferència de la R+D mitjançant la implantació de tecnologies digitals com BIM (Building Information Modelling), una metodologia que permet la representació multidimensional dels projectes per tal d'optimitzar tant la seva construcció com el seu manteniment i gestió durant el cicle de vida", segons la firma. En aquest sentit, Comsa Corporació ha implementat BIM en projectes com la construcció d'una nova planta farmacèutica per als Laboratoris Eriochem a Montevideo (Uruguai), l'ampliació de l'anell de climatització a l'aeroport de Palma de Mallorca i una línia subterrània de 220Kv per a REE a Barcelona, entre d'altres.

En relació a les xifres de cada negoci, la divisió d'infraestructures, que té a Comsa com a societat de capçalera, va facturar 700 milions d'euros; l'enginyeria industrial, liderada per Comsa Industrial, 184 milions d'euros; i la divisió de manteniment i serveis, encapçalada per Comsa Service, 80milions d'euros.

Més informació
Comsa ven la seva part d’Aigües de Catalunya
La desinversió a Aritex i CLD retalla la facturació de Comsa
Comsa Emte preveu elevar un 1,6% la facturació aquest 2015
Avui et destaquem
El més llegit