Condor continuarà operant tot i el tancament de Thomas Cook

La companyia aèria alemanya, que transporta més de vuit milions de passatgers cada any, sol·licita un préstec garantit per l'Estat alemany

Condor transporta vuit milions de passatgers cada any | iStock Condor transporta vuit milions de passatgers cada any | iStock

La companyia aèria Condor continuarà operant tot i el tancament de la seva empresa matriu, Thomas Cook, que ha fet fallida després del fracàs de les negociacions per garantir un rescat milionari. En un comunicat, la línia aèria alemanya ha lamentat que el grup no pogués obtenir el refinançament del conglomerat xinès Fosun, dels bancs o dels creditors.

Més info: Thomas Cook fa fallida i amenaça 22.000 llocs de feina arreu del món

Amb tot, ha assegurat que continuarà operant com a una empresa alemanya. Per evitar restriccions de liquiditat, Condor ha sol·licitat un préstec garantit per l'Estat alemany, que està sent revistat pel Govern federal del país. La companyia transporta vuit milions de passatgers cada any fins a més de 100 destinacions a tot el món, entre elles Barcelona i les Illes Balears.

El conseller delegat de Condor, Ralf Teckentrup, ha assegurat en declaracions recollides al comunicat que continuaran concentrant-se en el que fan "millor", portar els clients als seus destins "de manera segura i amb puntualitat". Teckentrup també ha reivindicat que fa més de 60 anys que s'han especialitzat en vols vocacionals i que són la primera línia aèria escollida pels "viatgers d'oci".

Més informació
Thomas Cook: l'alcohol i els orígens del negoci del turisme
Thomas Cook estrena nova seu a Palma
Avui et destaquem
El més llegit