La marca de conserves BayMar estrena una nau de 10.000 metres quadrats

L'empresa catalana inverteix 5,5 milions d'euros en la nova planta de Sant Cugat i aspira a facturar 45 milions en cinc anys

Jaime Coll Mora, director de desenvolupament de negoci; Alfonso Coll Núñez, director general, i Javier Coll Mora, director d'operacions i exportacions | Cedida Jaime Coll Mora, director de desenvolupament de negoci; Alfonso Coll Núñez, director general, i Javier Coll Mora, director d'operacions i exportacions | Cedida

La popular marca de conserves de peix i marisc BayMar s'ha traslladat a Sant Cugat. L'empresa, que fins ara estava a Castellbisbal, ha invertit 5,5 milions d'euros per la compra i adequació d'una nau al polígon de Can Calopa (Valldoreix). Es tracta d'un espai de 10.000 metre quadrats, on BayMar hi ha centralitzat tota l'activitat d'oficines i el centre logístic. Serà el punt neuràlgic de la companyia, des d'on distribuirà les seves escopinyes, cloïsses, musclos o bonítol. 

L'empresa es troba en un moment de creixement. Des del 2018, les seves vendes han crescut un 120% i l'increment s'ha intensificat any rere any. Ara per ara, tenen previst arribar als 45 milions de facturació durant els pròxims cinc anys. Segons han explicat responsables de l'empresa al TOT Sant Cugat, la nova nau triplica l'espai que tenien a Castellbisbal. Aquest increment de superfície els permetrà millorar l'operativa "per continuar creixent". En aquest sentit, han detallat que el trasllat es deu a una oportunitat que els va sorgir de traslladar-se a Can Calopa. A més, els propietaris de BayMar, la família Coll, són santcugatencs. 

Les noves instal·lacions donaran feina a 32 treballadors, on, segons expliquen des de la mateixa companyia, es realitzarà la major part de l'activitat de la firma. A banda de les oficines, també acollirà el centre logístic i la planta per l'embalatge i l'etiquetatge dels envasos. BayMar captura els productes de Galícia i Holanda, on fa un primer envasat. A la nau de Sant Cugat arribaran semiacabats i s'acabaran de preparar per a la seva distribució final. 

Tres generacions dedicades a la conserva

La història de Baymar es remunta als anys 60, quan Juan Coll Vilaró s'endinsa al sector de les conserves de peix i marisc. El seu fill, Alfonso Coll, se suma al negoci i acaba fundant Redisco Alimentación per posar en pràctica tots els coneixements apresos del seu pare sobre les conserves de marisc i peix. En els inicis es comercialitzen sobretot productes destinats a l'aperitiu sota la marca BayMar.

A partir dels 2000, introdueixen altres productes en conserva com tonyina, bonítol, conserves, olives, espàrrecs, pebrots o carxofes. Actualment, la tercera generació de la família Coll també s'ha incorporat a BayMar.

BayMar exporta les seves conserves per tot Europa i per països com Panamà, Mèxic, Estats Units o Hong Kong.

 
Més informació
Cal Valls, les conserves eco de les terres de Lleida
Conserves de casa a peu d'arbre
Avui et destaquem
El més llegit