Consum registra un 13% de creixement en la facturació de 2020

La cooperativa registra increments significatius en facturació, ingressos a superfície constant, beneficis i llocs de treball

Juan Luis Durich, director general de Consum | Cedida Juan Luis Durich, director general de Consum | Cedida

Consum va facturar 3.324,9 milions d’euros durant el 2020, un 13,3% més que l’any anterior. Aquest creixement total va anar acompanyat també d’un increment interanual dels beneficis de prop del 20%, fins els 65,5 milions d’euros. Amb aquests resultats, la cooperativa es manté en el sisè lloc del rànquing d’empreses de distribució a l’Estat, amb una quota de mercat del 13,6% a les seves àrees d’influència. 

Les inversions de la cadena de supermercats van arribar durant el 2020 fins als 116 milions d’euros. Amb aquestes injeccions de capital, Consum va ampliar la seva xarxa de botigues, així com les seves centrals logístiques. L’ampliació es va concretar amb 52 nous supermercats – propis o associats – i 44 operacions de reforma o ampliació de botigues.

La cooperativa també ha dedicat part de la inversió a processos de digitalització, que han portat a un creixement de les vendes a la botiga en línia. Les operacions realitzades al lloc web de Consum van créixer un 58% al 2020, amb una facturació de 44,5 milions d’euros i presència en més de 200 municipis de l’arc mediterrani. 

El creixement logístic que ha vingut d’aquestes noves inversions ha ajudat a generar 1.355 nous llocs de treball, fins a arribar a una plantilla total de 17.386 treballadors. El repartiment entre els treballadors, el 92% dels quals ténen condició de soci cooperativista, treballador fix o soci en període de prova, van arribar fins els 71,5 milions d’euros. A més, Consum va aplicar un augment salarial de l’1% aplicat a tota la plantilla. 

Més informació
Consum, un èxit arrelat en el cooperativisme i en l’ocupació de qualitat
Avui et destaquem
El més llegit