Un Consum "brillant" factura 2.518,7 milions d'euros

La cooperativa valenciana de supermercats incrementa un 7,45% les vendes

La plana directiva de la cooperativa Consum La plana directiva de la cooperativa Consum

La cooperativa valenciana de supermercats Consum va augemntar un 7,45% la seva facturació durant 2017 fins arribar als 2.518,7 milions d'euros, segons que ha donat a conèixer en roda de premsa aquest dijous el seu director general Juan Luis Durich. Aquests resultats situen Consum quatre punts percentuals per sobre de la mitjana del sector de la distribució alimentària a superfície dinàmica. El creixement a superfície constant (sense les vendes de les obertures) va ser del 5,25%. Els resultats de la cooperativa al llarg de l'any passat es van situar en 51,7 milions d'euros, un 10,47% més. Consum va tancar 2017 amb una xarxa de 707 establiments, 445 propis i 262 Charter. 186 establiments (26,3%) estan a Catalunya, on la cooperativa compta amb 3.099 treballadors (un 22% del total).

Durich ha considerat que l'exercici del 2017 ha estat "brillant" per a la cooperativa amb un dels creixements més alts del sector de la distribució, situant Consum en la sisena posició del rànquing estatal d'empreses, amb l'augment d'un 0,1% la quota per sala de vendes fins el 4,1% del mercat i un 15% de quota de vendes en la seva àrea d'influència (País Valencià, Catalunya, Múrcia, Aragó, Andalusia i Castella la Manxa).

Més info: Consum deixa d’etiquetar en català

El director general ha assenyalat que el bon comportament de les vendes per metre quadrat ha permès tenir uns bons resultats, tot i que els marges han baixat amb un ajustament de preus.

Les inversions durant 2017 varen ser de 114 milions, un 11,29% més, i es van destinar, principalment, a l'obertura de 38 nous supermercats (12 propis i 26 franquícies Charter) a la millora de la xarxa comercial, a l'adequació de les instal·lacions logístiques de Catalunya i València, així com a processos d'innovació i transformació digital.

El responsable de la cooperativa de supermercats ha explicat als mitjans que entre els objectius a curt termini es troba la millora de la venda en línia, que compleix el seu primer aniversari a València i la seva àrea metropolita així com a Alacant i zones limítrofes, primeres ciutats en disposar d'aquest servei.

Durich ha indicat que recentment també s'ha estrenat a Barcelona i que ho farà pròximament a la seva àrea metropolitana, així com també a Almeria i Castelló de la Plana. El director general ha dit que en cap cas les vendes en línia superen el 2 o 2,5% del total però que és una opció de futur per continuar tenir present.

De cara al pròxim exercici, Consum preveu incrementar entre 500 i 700 persones la seva plantilla, en funció de com evolucioni la venda en línia. Així també preveu augmentar en un 30% les inversions, situant-se en 130 milions d'euros. Durich preveu créixer un 5,4% en vendes, amb una previsió percentual semblant de resultats.

Dels 43 nous establiments que Consum preveu obrir, 11 seran a Catalunya, 19 al País Valencià, 6 a Castella la Manxa, tres a Múrcia, dos a Andalusia i dos a l'Aragó.

Consum va tancar l'exercici 2017 amb una plantilla de 14.364 treballadors, 860 més que l'exercici anterior, dels quals el 72,4% són dones. El 95% de la plantilla gaudeix de la condició de soci, fix o soci en període de prova. El repartiment de beneficis entre els socis cooperativistes va arribar als 31,4 milions d'euros.

En 2017 els socis-clients s'han beneficiat de descomptes en les seves compres per valor de 35,6 milions d'euros, un 18,27% més que durant l'exercici anterior, lliurats en 8,1 milions de xec-regal. La participació en les vendes dels socis-clients ha superat al 77%. L'any passat es van donar d'alta 220.734 nous soci-clients, fins als 3.060.720, situant Consum com la major cooperativa de l'estat espanyol per nombre de socis

Més informació
La Plataforma per la Llengua demana a Consum l’etiquetatge en valencià
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit