Correus vol ser un banc

La iniciativa posa el focus en les zones rurals, especialment afectades pel tancament d'oficines bancàries

Una oficina de Correus Una oficina de Correus

Correus es reinventa: vol convertir-se en un banc. Davant del tancament de sucursals bancàries, l'empresa pública està negociant amb diverses entitats per tal que la xarxa de 2.400 oficines postals repartides per tot l'Estat espanyol puguin oferir serveis bancaris. La iniciativa posa el focus a les zones rurals, especialment afectades per la situació.

"Mentre que la banca està disminuint la seva capacitat, Correus fa al revès i busca augmentar els serveis que ofereix a la ciutadania", ha explicat el president de l'empresa, Juan Manuel Serrano. En l'actualitat, Correus compta amb un servei denominat Correus Cash, que permet ingressar o enviar diners als clients d'Evo Bank, Triodos Bank i Banco Mediolanum. A banda, Correus havia oferit anteriorment serveis bancaris gràcies a un acord amb Deutsche Bank que es va allargar durant 16 anys, fins al 2017.

En qualsevol cas, els nous serveis se sumarien als que actualment ofereix Correus que, a més a més de serveis postals i de paqueteria, ven entrades per espectacles, productes de prepagament de telefonia, llibres, cupons de l'Once i permet el pagament de rebuts. En paral·lel, l'empresa seguirà treballant per potenciar l'enviament de paquets, malgrat que, de moment, ja gestiona el 49% dels enviaments, pel qual busca sortir a l'exterior i posicionar-se al Sud-est asiàtic. A més a més, treballa per augmentar la capacitat logística dels seus principals magatzems.
 

Més informació
L’'ecommerce' rescata Correus
Correus cerca soci financer
Correus invertirà 20 milions d'euros a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit