El Corte Inglés es ven la filial informàtica per reduir el deute

La venda del 100% de les accions d'Iecisa al Groupe Français d'Informatique servirà per crear "un gran líder tecnològic europeu amb presència internacional"

El Corte Inglés es ven el 100% de les accions de la seva filial informàtica | iStock El Corte Inglés es ven el 100% de les accions de la seva filial informàtica | iStock

El Corte Inglés ha venut el 100% de les accions de la seva filial informàtica, Iecisa, al Groupe Français d'Informatique (Gfi) amb l'objectiu de crear "un gran líder tecnològic europeu amb presència internacional", segons ha informat la companyia en un comunicat. L'empresa presidida per Marta Álvarez no ha donat detalls sobre la quantia de l'operació, tot i que ha avançat que es destinarà a "reduir el deute".

El grup tecnològic resultant tindrà una plantilla de més de 23.000 empleats i una xifra de negocis de més de 2.300 milions d'euros. La filial informàtica d'El Corte Inglés va ser fundada el 1988 i va tancar l'últim exercici amb una facturació de 703 milions d'euros.

La fusió d'ambdues empreses els permetrà "generar sinergies, accedir a nous mercats i enriquir les seves respectives ofertes de consultoria". En concret, Gfi ha valorat el know-how d'Iecisa i "el fort posicionament" en el mercat estatal, portuguès i d'Amèrica Llatina.

Per la seva banda, el grup francès té aproximadament 23.000 treballadors i va tancar el 2018 amb una xifra de negocis de 1.395 milions d'euros. La companyia està present en més de 22 països.

Més informació
El Corte Inglés nomena la primera dona a presidir l’empresa
El Corte Inglés es ven l'edifici de Francesc Macià
El Corte Inglés dispara el seu benefici un 27,7%
Avui et destaquem
El més llegit