La crema amb cànnabis d’Uriach és el producte del 2020

La farmacèutica aconsegueix les vendes previstes per a tot l'any del nou producte els primers tres mesos

Oriol Segarra, el CEO d'Uriach, durant l'acte de presentació de Cannabix | Cedida Oriol Segarra, el CEO d'Uriach, durant l'acte de presentació de Cannabix | Cedida

Uriach s'ha convertit en la primera farmacèutica de l'Estat espanyol en utilitzar el cànnabis per crear un producte cosmètic. És la crema CannabiX CBD, que proporciona alleujament i benestar de la pell, i que ha estat triada producte de l'any 2020 pels consumidors, un reconeixement que distingeix la innovació.

Més info: Oriol Segarra: "Amazon potser necessitarà farmacèutics"

El producte es va llançar al febrer del 2019 i durant els tres primers mesos al mercat va superar les previsions de vendes de tot l'any. Al tancament de desembre, es van registrar cinc vegades més de vendes de les previstes, mentre que de cara al 2020 esperen superar la xifra en un 40%. Així, s'ha estrenat un nou format, de 200 ml, i la farmacèutica prepara més productes amb el cannabidiol com a ingredient principal.

Segons ha explicat a través d'un comunicat la mateixa companyia, el CannabiX CBD també conté àrnica, hypercum i extracte de vainilla que ajuden a provocar un efecte calor sobre la pell. La tendència d'utilitzar derivats del cànnabis en cosmètica ja és una realitat a països com els Estats Units. "Innovar i ser pioners està en el nostre ADN i explica que siguem la farmacèutica més antiga d'Espanya i una de les més longeves d'Europa", segons el responsable de consumer healthcare de la marca, Javier Navarro.

Uriach va facturar 114 milions d'euros a l'Estat espanyol l'any 2018, l'últim amb els comptes tancats. Això va suposar créixer a doble dígit, una fita que han repetit en els últims sis anys. A nivell global, les vendes van ser de 196 milions d'euros, un 13% més que el 2017. 

Més informació
Uriach: "La mentalitat emprenedora fa sobreviure les grans empreses"
Uriach no es mourà de Catalunya per raons històriques
Avui et destaquem
El més llegit