Uriach no es mourà de Catalunya per raons històriques

El president de la multinacional farmacèutica, Joaquim Uriach, reivindica el seu lligam amb el territori

Joaquím Uriach és el president d'Uriach | VC Joaquím Uriach és el president d'Uriach | VC

Per si algú tenia algun dubte, el president d'Uriach, Joaquim Uriach, ha deixat molt clar que la multinacional farmacèutica no es mourà de Catalunya. Per raons històriques. I sobre el procés? "Aquí ens quedem i estem encantats", ha assegurat durant un dinar organitzat per l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec) celebrat a l'Hotel Grand Marina de Barcelona. 

Més concretament, Uriach ha repassat algunes de les grans fites de cinc generacions familiars durant 180 anys d'història que inclouen passar de la botiga a la indústria o apostar per la innovació, la internacionalització o el sector de consumer health (medicaments sense recepta), entre d'altres.

I tot plegat, en períodes molt concrets de Catalunya i Espanya: "Hem viscut dues repúbliques, dues dictadures, dues guerres mundials, una guerra civil...". Tota una declaració històrica. 

Uriach: "Hem viscut dues repúbliques, dues dictadures, dues guerres mundials, una guerra civil..."

En aquest sentit, el president d'Aijec, Eloi Palà, no ha dubtat tampoc a preguntar-li sobre el seu lligam amb Catalunya i davant l'atenta mirada dels periodistes, Uriach ha tornat a apel·lar a la raó històrica: "Té molt a veure amb la indústria tèxtil que va arrossegar la indústria química i farmacèutica".

Més info: Uriach compra dues empreses i preveu facturar 300 MEUR el 2022

Uriach fundada el 1838 per Juan Uriach Feliu amb una primer establiment al Passeig del Born factura 151 milions d'euros, compta amb més de 750 treballadors i exporta productes com la Biodramina i Aerored a més de 70 països. Tot sembla apuntar que si la història no canvia radicalment, Barcelona és i serà la seva seu social. 

Més informació
Uriach llicencia a Pfizer un antihistamínic a 14 països
Uriach es consolida a Portugal amb la compra de Theralab
Avui et destaquem
El més llegit