Criteria adquireix el 9,4% d'ACS per 983 milions d'euros

Es proposarà el nomenament d’Isidre Fainé com a conseller dominical d’ACS en representació de CriteriaCaixa

Isidre Fainé, president del patronat de la Fundació Bancària 'La Caixa' i de CriteriaCaixa | Cedida Isidre Fainé, president del patronat de la Fundació Bancària 'La Caixa' i de CriteriaCaixa | Cedida

CriteriaCaixa, hòlding que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació la Caixa, ha adquirit avui al mercat accions representatives del 9,4% del capital social d’ACS, per un import total de 983 milions d’euros. L’operació s’emmarca en la política d’inversió de CriteriaCaixa -companyia presidida per Isidre Fainé i el conseller delegat de la qual és Ángel Simón-, que selecciona empreses líders en sectors altament atractius, amb capacitat de creixement i generació de valor.

Després de l'operació, CriteriaCaixa es convertirà en el segon accionista d'ACS i proposarà al seu consell d'administració el nomenament d'Isidre Fainé com a conseller dominical.

El grup ACS és un operador i proveïdor global d’infraestructures, integrat per companyies líders en el desenvolupament, enginyeria, construcció i operació de projectes d’infraestructures essencials, així com de solucions de nova generació. Amb més de 135.000 empleats a tot el món, el grup va facturar 35.700 milions d’euros el 2023, exercici que va tancar amb una cartera de projectes que ascendia a 73.500 milions d’euros. 

CriteriaCaixa es convertirà en el segon accionista d'ACS 

La companyia ha aconseguit els darrers anys un nivell alt de diversificació geogràfica, amb una presència especial a zones amb gran potencial de creixement, com ara Nord-amèrica, Àsia-Pacífic i Europa. El grup ACS destaca també per la diversificació dels seus negocis, amb una exposició significativa a les solucions integrals, que desenvolupen filials com ara Turner (Nord-amèrica) i Cimic (Austràlia); les infraestructures, destacant Abertis i Iridium, principalment; i l'enginyeria i construcció, amb Dragados, entre d'altres.

ACS ha desenvolupat també una nova estructura i focus en nous sectors en creixement, com ara la tecnologia i digitalització, la transició energètica, la mobilitat sostenible i els minerals crítics. Es tracta d'una aposta per sectors que són d'interès per a CriteriaCaixa i que justifiquen especialment aquesta decisió d'inversió.

Així mateix, la política de retribució a l'accionista d'ACS, amb un dividend estable i creixent, previst al seu nou Pla Estratègic 2024-2026, encaixa en l'estratègia de CriteriaCaixa de cercar opcions d'inversió amb enfocament de llarg termini que maximitzin la rendibilitat per dividend.

 

CriteriaCaixa de cercar opcions d'inversió amb enfocament de llarg termini que maximitzin la rendibilitat per dividend.

L’operació permet consolidar el model de CriteriaCaixa, que al llarg dels anys ha construït una cartera amb participacions accionarials destacades a sectors estratègics de l’economia, com ara la banca, l’energia, les telecomunicacions o l’aigua, entre d’altres. Una estratègia que s’està veient reforçada els darrers mesos, amb operacions destacades com l’increment de participació a Telefónica, o l’entrada al capital d’altres companyies de primer nivell com Colonial i Puig, que ofereixen més exposició a sectors com l’immobiliari o el de moda i bellesa. 

L'entrada com accionista a ACS contribueix, així mateix, perquè CriteriaCaixa continuï enfortint l'estructura del patrimoni de la Fundació la Caixa, amb l'objectiu de generar els recursos econòmics necessaris que permetin que la seva acció social continuï contribuint any rere any al desenvolupament d'una societat que doni més oportunitats als qui més ho necessiten.

 

Més informació
CriteriaCaixa entra al capital de Puig i adquireix el 3,05% de la companyia
CriteriaCaixa augmenta la seva participació a Telefónica fins al 5%
CriteriaCaixa es reforça en el capital de Naturgy davant l'opa d'IFM
Avui et destaquem
El més llegit