Damm llança LAB1876, la seva plataforma d'innovació oberta

L'empresa inicia aquesta nova etapa llançant Business Impact Challenge, solucions que millorin l'eficiència en la cadena de subministrament

Damm llança la seva plataforma d'innovació oberta | Cedida Damm llança la seva plataforma d'innovació oberta | Cedida

Damm continua apostant per la innovació i ara expandirà el seu programa d'intraprenedoria LAB1876 per convertir-lo en una plataforma global d'innovació disruptiva dirigida també a corporacions, universitats i startups. Després de consolidar un alt grau de maduresa digital tant en els seus equips com en la seva operativa diària, la companyia fa un pas més en la seva aposta per la innovació unificant sota un mateix paraigua tots els seus programes i col·laboracions que promouen la innovació oberta.

LAB1876 va néixer l'any 2020 com una convocatòria d'intraprenedoria a partir de la qual Damm es va proposar promoure la generació in house de solucions creatives i innovadores. Durant les dues edicions que s'han dut a terme, els col·laboradors i col·laboradores de la companyia han tingut l'oportunitat de presentar projectes que donessin resposta als reptes de l'empresa.

"Després de culminar un important procés de transformació digital d'una companyia centenària com és Damm, la nostra actual maduresa digital ens permet ampliar el recorregut apostant per la innovació oberta com a via per a impulsar la recerca de solucions més disruptives que vagin més enllà de la innovació en producte i promoguin noves maneres de treballar i noves solucions als reptes de la companyia i el sector", ha afirmat Laura Gil, directora de transformació digital de Damm.

Business Impact Challenge, primera convocatòria sobre eficiència 

La primera convocatòria que llança el LAB1876 és Business Impact Challenge, dirigida a startups de l'àmbit de l'eficiència de la cadena de subministrament i eficiència energètica, té com a objectiu buscar solucions innovadores de valor per al negoci de Damm a curt termini.

La nova plataforma LAB1876 englobarà també totes les col·laboracions externes que duu a terme Damm en àrees d'innovació i transformació digital. Exemple d'això són Horeca Challenge, una iniciativa llançada en col·laboració amb uns altres partners del sector amb l'objectiu d'impulsar el creixement i la transformació tecnològica del sector hostaler; Sustainable Festival Challenge, una convocatòria d'innovació oberta impulsada conjuntament amb el Festival Cruïlla en el seu repte per convertir al festival en un esdeveniment 100% sostenible; i les col·laboracions que manté Damm amb institucions educatives com IED, ESADE i UPC en el qual l'alumnat de diferents graus aporta idees relacionades amb reptes llançats per la companyia.

Més informació
Damm assoleix els 32.182 m² de plaques solars
Barcelona i AstraZeneca promouran la innovació, l'emprenedoria i el talent científic
Arrenca el BDS2023, l'esdeveniment de referència del sector dental
Avui et destaquem
El més llegit