Proposta per derogar el decret per facilitar la fuga d'empreses

En Comú busca retirar al Congrés el decret per moure les seus socials que va impulsar Mariano Rajoy

Les torres de la Caixa a la Diagonal Les torres de la Caixa a la Diagonal

En Comú Podem busca derogar al Congrés el decret llei aprovat pel Govern de Mariano Rajoy que va agilitar la marxa d'empreses de Catalunya dies després del referèndum d'independència de Catalunya de l'1 d'octubre de 2017, i així retornar amb caràcter general a la junta general d'accionistes la competència de decidir sobre un possible moviment de la seu social.

Per a això, la formació integrada en la Cambra baixa en el grup confederal d'Units Podem ha registrat una proposició de llei, recollida per Europa Press, amb la qual busquen revertir la modificació realitzada fa ja més d'un any en la Llei de Societats de Capital.

I és que, deixant a un costat les intencions a les quals responia aquest decret, aquesta formació considera aquest canvi una involució en la regulació de les empreses, per concedir "un poder especial" als administradors sobre els socis o accionistes minoritaris.

Pressionar a través dels mercats

Així mateix, creu que l'aprovació del decret, la convalidació del qual al Congrés va ser recolzada per PP, PSOE i Ciutadans, va tenir com a objectiu "estimular el canvi de domicili social de societats residenciadas a Catalunya cap a altres territoris de l'Estat".

Una mesura que, segons el parer d'En Comú, "obeïa més a una utilització dels mercats com a mesura de pressió davant la situació política a Catalunya que a una necessitat de les empreses", ja que "en cap cas atenia a un criteri econòmic ni jurídic".

Tres mesos

La llei registrada per En Comú també contempla una mesura perquè aquesta derogació no dificulti a les empreses tornar a instal·lar la seva seu social a Catalunya, ja que estableixen un termini de tres mesos per a l'entrada en vigor des de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Un termini contemplat per permetre que els òrgans d'administració de les societats que durant la vigència del decreto llei van adoptar la decisió de canviar el domicili social puguin tornar a canviar la localització d'aquesta seu.

Més informació
Montellà s'acomiada de Foment sense baixes pel trasllat de seus
El Govern espanyol no derogarà el decret del trasllat de seus
El Govern espanyol revertirà el decret del trasllat de seus
Avui et destaquem
El més llegit