Montellà s'acomiada de Foment sense baixes pel trasllat de seus

L'encara president de la patronal catalana preveu que la relació amb Cecot sigui "més fàcil" amb l'entrada de Sánchez Llibre

Joaquim Gay de Montellà és encara president de Foment | ACN Joaquim Gay de Montellà és encara president de Foment | ACN

Després de vuit anys, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha fet aquest dimecres la seva última trobada amb periodistes a l'emblemàtica biblioteca de la patronal catalana. "Ha estat un orgull i hem aconseguit donar veu i autoritat a Foment i al món empresarial", ha reivindicat pocs dies abans de deixar la presidència en mans de Josep Sánchez Llibre

Montellà: "Ha estat un orgull i hem aconseguit donar veu i autoritat a Foment i al món empresarial"

En aquest sentit, Montellà ha recordat orgullós que "cap de les 4.000 empreses que ha traslladat la seu social fora de Catalunya s'ha donat de baixa a Foment". Ni directament, ni a través de la sectorial o la territorial de la patronal. "Per mi ha estat una gran satisfacció i un gran reconeixement a Catalunya que té una base industrial, comercial i turística molt potent", ha afegit. 

I per si algú encara tenia algun dubte en el temps de descompte, l'empresari ha insistit que el seu posicionament polític al llarg d'aquests dos mandats ha sigut "equilibrat i oportú" fins al punt de "no crispar cap relació en cap moment" i defensar "la seguretat jurídica i l'estabilitat política".

Canelons amb González i Abad?

El matí ha començat plujós, però el cel s'ha anat aclarint al cor de la Via Laietana. Montellà ha fet memòria dels seus dos mandats tot recuperant velles i noves propostes com el pacte fiscal, el Corredor Mediterrani, la reforma laboral, la innovació, la internacionalització o la transformació, entre d'altres. "El pacte fiscal es va veure superat per tot el moviment", ha matitsat. 

Més info: Sánchez Llibre: “A la junta de Foment hi haurà les dones amb més talent, però no sé quantes”

Com era d'esperar, no han faltat tampoc preguntes al voltant de la seva relació amb el president de Pimec, Josep González, i amb el president de Cecot, Antoni Abad. Sobre González, ha detallat que hi té "una bona relació" i que acostumen a menjar canelons plegats a finals d'any. L'àpat amb Abad és més amarg: "Serà més fàcil amb un nou president [Sánchez Llibre] i la decisió segur que es podrà corregir". Segons Montellà, "ajudar a Foment és ajudar al món empresarial: Pimec, Fepime...". Tot dit. 

La relació entre Foment i Cecot serà "més fàcil amb un nou president" 

"Hem superat el mandat i no he de jutjar si bé o malament", ha conclòs. A partir d'aquest dilluns, Montellà penjarà definitivament les botes de Foment del Treball per "descansar, passar temps amb família i llegir tranquil·lament", almenys fins a gener, alhora que Josep Sánchez Llibre agafarà la pilota presidencial per "rejovenir, renovar, feminitzar i modernitzar" la patronal catalana. Aquest és el llegat: "Cuideu de Foment perquè és un pilar fonamental de Catalunya". 

Més informació
Sánchez Llibre vol "liderar el retorn de les empreses" des de Foment del Treball
Abad renuncia a presidir Foment del Treball
Avui et destaquem
El més llegit