Desigual proposa treballar quatre dies amb una rebaixa salarial del 6,5%

Els treballadors podran votar la proposta el 7 d'octubre; s'implantarà si té un suport del 66%

L'oficina de Desigual a Barcelona, en una imatge d'arxiu | Europa Press L'oficina de Desigual a Barcelona, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Desigual ha proposat als treballadors una jornada laboral de dilluns a dijous, amb l'opció de teletreballar un d'aquests dies. El nou format implicarà també una reducció salarial associada a l'ajustament d'hores. La companyia proposa que aquesta reducció sigui compartida i, per tant, l'empresa assumeixi un 50% de la diferència. D'aquesta manera, l'empleat percebria una reducció del sou del 6,5%.

La implementació d'aquesta jornada estarà sotmesa a la votació dels empleats i haurà de comptar, com a mínim, amb un 66% dels vots a favor. En total, 502 persones es podrien veure afectades amb una reducció de la seva jornada laboral en cinc hores, de les 39,5 hores actuals a 34,5 hores setmanals. L'empresa ha obert un procés d'informació i anàlisi perquè els empleats puguin resoldre tots els dubtes abans de la votació, prevista per al pròxim 7 d'octubre. Durant aquestes setmanes, els empleats podran participar en una prova pilot.

L'empresa assegura que l'objectiu d'aquesta iniciativa és incrementar la "satisfacció" dels treballadors, així com el benestar i la salut. El fundador de la companyia, Thomas Meyer, va anunciar la proposta en una presentació organitzada aquest dimecres a les oficines centrals de la companyia.

La iniciativa forma part d'un pla més ampli per oferir nous models de feina i conciliació i que també passa per implementar millores en la resta de col·lectius que no puguin acollir-se a aquesta jornada per les especificitats dels seus llocs de feina. L'estratègia passa també per enfortir el servei a botigues i centres logístics.

Més informació
Desigual reobre la botiga del Portal de l'Àngel amb la nova imatge
Desigual fa un gir al seu logo i identitat
Avui et destaquem
El més llegit