DFactory i Huawei s'alien per investigar la Intel·ligència Artificial

La iniciativa del Consorci de la Zona Franca i la multinacional impulsaran el creixement d'un ecosistema per a empreses de tota mida

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, acompanyat del General Manager de Huawei Espanya, Vicente Zhong; el General Manager de la multinacional a Catalunya, Jay Liu; i el seu Public Affairs Manager a Espanya, Jorge Hernández | Cedida El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, acompanyat del General Manager de Huawei Espanya, Vicente Zhong; el General Manager de la multinacional a Catalunya, Jay Liu; i el seu Public Affairs Manager a Espanya, Jorge Hernández | Cedida

La iniciativa d'impuls a l'empresa tecnològica del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Dfactory, s'alia amb la multinacional tecnològica xinesa Huawei per impulsar la investigació en Intel·ligència Artificial. Amb aquesta col·laboració, Dfactory consolida la seva orientació cap al desenvolupament de la indústria 4.0 al sud d'Europa – en línia amb els objectius de la propera obertura del seu primer centre, una "eina per transformar el teixit productiu espanyol".

El General Manager de Huawei Espanya, Vicente Zhong, ha visitat la primera fase de Dfactory acompanyat pel General Manager de la multinacional a Catalunya, Jay Liu, i el seu Public Affairs Manager a Espanya, Jorge Hernández. Huawei entra, així, al conjunt d'empreses tecnològiques que donen suport a aquesta iniciativa, i es consolida com un dels proveïdors tecnològics d'alta capacitat per a la transició digital de l'economia catalana i espanyola. Amb la cooperació de Huawei, Dfactory entomarà investigacions en els àmbits de la IA aplicada a la salut, la mobilitat o les smart grids.

Segons el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro – que ha estat l'encarregat de rebre la comitiva de la companyia xinesa - "la incorporació de Huawei permet a Dfactory dinamitzar l'àmbit d'investigació" de la Intel·ligència Artificial, una eina que "comença a formar part de la nostra vida diària". La col·laboració suposa, segons Navarro, "una nova connexió amb el mercat asiàtic de coneixement".

El General Manager de Huawei Espanya, Vicente Zhong, ha destacat el compromís de la tecnològica en "compartir el coneixement amb empreses i emprenedors de les zones més innovadores", com és el cas de Barcelona. És per això que, segons Zhong, la multinacional "tenia tan clar que havia d'instal·lar-se al Dfactory".

Més informació
El Consorci de la Zona Franca tanca 2020 amb uns ingressos de 55MEUR
Huawei obre la segona botiga més gran d'Europa a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit