DFactory incorpora SiOCAST al seu node d’indústria 4.0

Aquesta companyia desenvolupa una innovadora tecnologia de fabricació avançada d'injecció de plàstic en motlles de silicona

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i Ferran Navarro, CEO i cofundador de SiOCAST | CZFB Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i Ferran Navarro, CEO i cofundador de SiOCAST | CZFB

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) segueix endavant en l'impuls de la indústria 4.0 amb la incorporació de SiOCAST al seu ecosistema empresarial al DFactory Barcelona, el node digital per a la indústria del sud d'Europa. SiOCAST és una filial del grup espanyol Coniex, especialitzat en la fabricació de cautxú de silicona, que amb els seus 35 anys d'experiència s'ha consolidat com un referent en el sector. De fet, SiOCAST va néixer fa 4 anys amb l'objectiu d'experimentar i explorar noves possibilitats per als usos de la silicona industrial. Actualment, la companyia ja opera en mercats internacionals, en els quals desenvolupa una innovadora tecnologia d'emmotllament per injecció amb cautxú de silicona.

Ara SiOCAST, especialitzada en peces de miniatures, fa un pas endavant i s'instal·la en unes noves oficines situades en les instal·lacions del DFactory, les quals li permetran escalar la seva producció a nivell industrial i crear noves sinergies amb altres organitzacions també presents a l'edifici.

El DFactory ja compta amb més de 30 companyies i 500 persones treballant en un edifici únic de 17.000 metres quadrats

El centre, sostenible i singular, es caracteritza per contribuir a l'impuls de la transformació del marc productiu espanyol i per recolzar a les empreses durant el seu procés de digitalització, fet pel qual promou la creació d'un ecosistema per a atreure talent, tecnologia i inversió. De fet, en la seva curta trajectòria, el DFactory ja compta amb una ocupació del 50%, amb més de 30 companyies i 500 persones treballant en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

“Estem molt satisfets amb la incorporació a DFactory Barcelona de SiOCAST, una companyia amb molt de potencial que esperem que continuï creixent a les nostres instal·lacions, liderant així el mercat i la transformació cap a una nova economia al costat de la resta d'organitzacions presents en aquest ecosistema d'indústria 4.0”, assenyala Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB. “Estem plenament convençuts que el fet de començar a formar part d'un espai d'innovació industrial permetrà a SiOCAST aconseguir el seu principal objectiu: fer de la silicona l'estàndard en els processos d'injecció industrial”, assegura.

Per part seva, Ferran Navarro, CEO i Cofundador de SiOCAST, afirma que “És una nova tecnologia que es troba entre la bugada de resina, la impressió 3D i l'emmotllament per injecció. Permet relocalitzar la producció de peces que abans es feien en altres països, en volums de sèries curtes o mitjanes. Amb l'automatització, podem aconseguir la mateixa productivitat que una màquina d'emmotllament per injecció molt gran, amb l'avantatge que la nostra silicona és realment econòmica, segura i de fabricació local.”.

Sobre DFactory 

DFactory Barcelona neix per a ser un node orientat a la creació d'un ecosistema que promogui el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0. El centre serà una eina per a transformar el teixit productiu espanyol i acompanyar a les empreses en el seu procés de digitalització. Es tracta d'una associació privada sense ànim de lucre, impulsada i gestionada pel CZFB, que busca posicionar a Barcelona com el centre de la innovació 4.0 del sud d'Europa.

Sobre SiOCAST

SiOCAST ha desenvolupat una nova tecnologia revolucionaria que combina la impressió 3D y el modelatge por injecció en motlles de cautxú de silicona. La empresa es una spin-off del grup CONIEX, especialitzada en la fabricació de caucho de silicona, i proposa una solució que pugui omplir el buit entre la impressió 3D i la injecció industrial a eines d'acer. Podent assolir volums de producció de 50 a 50.000 peces úniques.

El sistema SiOCAST permet una producció pròpia de petites peces termoplàstiques, en quantitats curtes, mitjanes o grans. Tot el procés és ecològic i es pot fer localment, sense necessitat de dependre de proveïdors estrangers. En menys de quatre anys, el sistema SiOCAST ha demostrat ser rendible i ja és adoptat per empreses a diversos països i regions, inclosos els Estats Units, el Regne Unit, Àsia i la Unió Europea.

La tecnologia de SiOCAST ja s'ha adoptat àmpliament, al sector de les miniatures, des de petits estudis fins als majors fabricants de la indústria, com Monster Fight Club (The Witcher, Cyberpunk RED), Reaper Miniatures (Bones) i Warlord Games (Blood Xarxa Skies, Bolt Action).

Avantatges

El sistema SiOCAST també va ser ben rebut per altres indústries i aplicacions, com calçat, tecles, connectors mèdics, components de sobreemmotllament i diferents tipus de peces toves i duradores. Per exemple, un dels seus clients va fabricar rodes i interruptors per a un simulador de vol. Els avantatges de SiOCAST per a les empreses és que permeten la producció de peces finals, amb una excel·lent qualitat superficial a baix cost en un ràpid temps de fabricació local. Actualment, cap altra tecnologia compleix aquests requisits.

SiOCAST, ha desenvolupat una nova tecnologia revolucionària que combina la impressió 3D i l'emmotllament per inyecció en molls de cautxú de silicona. L'empresa és una spin-off del grup CONIEX, especialitzada en la fabricació de cautxú de silicona, i proposa una solució que pugui emplenar el buit entre la impressió 3D i la injecció industrial en eines d'acer. Podent aconseguir volums de producció de 50 a 50.000 peixos únics.

El sistema SiOCAST permet una producció pròpia de petites peces termoplàstiques, en quantitats curtes, mitjanes o grans. Tot el procés és ecològic i es pot realitzar localment, sense necessitat de dependre de proveïdors estrangers. En menys de quatre anys, el sistema SiOCAST ha demostrat ser rendible i ja és adoptat per empreses a diversos països i regions, inclosos els Estats Units, el Regne Unit, Àsia i la Unió Europea.

La tecnologia de SiOCAST ja s'ha adoptat àmpliament, al sector de les miniatures, des de petits estudis fins als majors fabricants de la indústria, com Monster Fight Club (The Witcher, Cyberpunk RED), Reaper Miniatures (Bones) i Warlord Games (Blood Red Skies, Bolt Action).

El sistema SiOCAST també va ser ben rebut per altres indústries i aplicacions, com el calçat, tecles, connectors mèdics, components de sobremmotllament i diferents tipus de peixos tous i duradors. Per exemple, un dels clients va fabricar rodes i interruptors per a un simulador de vol. Les avantatges de SiOCAST per a les empreses és que permeten la producció de peixos finals, amb excel·lent qualitat superficial a baix cost en un ràpid temps de fabricació local. Actualment, cap altra tecnologia compleix aquests requisits.

Més informació
DFactory Barcelona suma una nova empresa: Innovae
DFactory incorpora Picvisa i Alisys al seu ecosistema
The e-Miles s'incorpora al DFactory amb un vehicle elèctric
Avui et destaquem
El més llegit