La Diputació de Barcelona té la major oferta pública d’espais d’allotjament empresarial a l'Estat

El Barcelonés, Osona i Maresme són les comarques amb un índex d'ocupació més alt

La Diputació de Barcelona té la major oferta pública d’espais d’allotjament empresarial a l'Estat | Ajuntament La Diputació de Barcelona té la major oferta pública d’espais d’allotjament empresarial a l'Estat | Ajuntament

La Diputació de Barcelona, a través dels Centres Locals de Serveis a les Empreses, ofereix 1.621 espais d'allotjament empresarial a la província, "l'oferta més gran de tota Espanya", tal com ha explicat la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor. Aquests espais estan adaptats tant al cicle de vida de l'empresa (de recent creació a consolidades) com a les seves necessitats d'espais de treball (oficines, coworking i naus industrials). L'any passat, els Centres Locals de Serveis a les Empreses van ajudar a crear 2.790 empreses i 3.693 llocs de treball

L'oferta d'espais busca sobretot ajudar les empreses emergents a superar els reptes que es plantegen especialment durant els primers tres anys de vida, moment que la gran majoria no superen. Segons dades de la Diputació de Barcelona, de mitjana, la taxa de supervivència de les empreses allotjades en un espai de titularitat pública al cap de tres anys de la seva creació és del 70%, mentre que per al total de les empreses en el mateix període és del 58,6%.

Més info: CIDO, el portal web de la Diputació de Barcelona, creix per convertir-se en ‘brúixola’ empresarial

Actualment, a la província hi ha 64 infraestructures d’allotjament empresarial amb 1.621 mòduls en 47 municipis. El Barcelonès és qui disposa d’una oferta més gran, amb 410 mòduls, que representa el 25% del total, seguit del Vallès Occidental, amb 308 mòduls (19% de l’oferta total), el Baix Llobregat (18,7%) i el Maresme (13%). Mentre que observant l'ocupació, la mitjana a la província se situa en el 72%, amb el Barcelonès, Osona i Maresme per sobre del 80%. Menor ha destacat que "obtenir una ocupació superior al 70% és gairebé tenir una ocupació plena, atès que el funcionament d’una infraestructura pública és diferent del d’una privada, que funciona amb llista d’espera".

El Coworking és l'assignatura pendent

Pel que fa a l'ús en diferents tipus d'espais, destaquen les elevades ocupacions en mòduls industrials (84%) i mòduls de serveis (82%), per sobre la mitjana, mentre que és inferior en els de Coworking (54%), espais on precisament Barcelona és la província de l’Estat amb major oferta segons l’informe de l’Estat del Coworking a Espanya 2021-2022 realitzat per CoworkingSpain.

Més info: Els llocs on iniciar-se (o consolidar-se) laboralment en l'era del treball híbrid

L'estudi apunta també que el preu mitjà a Espanya de la tarifa de la taula fixa al mes en un d’aquests espais és de 188€: la província més cara és Madrid (214 €/mes), seguida de Barcelona (200 €/mes). En canvi, un coworking públic en règim viver a la província de Barcelona, com els que es posen a disposició a través dels Centres Locals de Serveis a les Empreses, té un cost mitjà de 89 € al mes.

Més informació
La Diputació de Barcelona i Aigües de Barcelona impulsen projectes de transformació social
Toroi Marine i la nova revolució en el sector marítim
Avui et destaquem
El més llegit