Directives a 40º: sobreviure a la calor amb estil

Combinar peces de roba formals i casuals i de teixits fins permet superar els mesos d'estiu sense perdre l'elegància

Directives, empresàries i executives han d'optar per teixits vaporosos i casuals per sobreviure a la calor de l'estiu
Directives, empresàries i executives han d'optar per teixits vaporosos i casuals per sobreviure a la calor de l'estiu

La Júlia és empresària. Acostuma a anar a la feina amb un conjunt que s’assimila molt al clàssic vestit d’home. És a dir, amb una americana i uns pantalons o una faldilla del mateix color. Serveix de comodí perquè és adient tant per a l’hivern com per a l’estiu, però això no evita que durant els mesos de més calor necessiti buscar alternatives més còmodes per sobreviure. Perquè ser directiva i no perdre l’estil amb 40º graus de temperatura és tot un repte.

La sort (o no) és que avui dia tenim aires condicionats i calefaccions que mantenen les oficines a temperatures més o menys estables al llarg de l’any. Per això l’especialista en moda i imatge Laura Costa, amb més de 25 anys d’experiència en el sector, recomana tenir un bon fons d’armari amb peces atemporals: “Són peces que per forma, disseny, color o teixit es poden portar en qualsevol època de l’any”.

Més enllà del conjunt amb americana

Probablement, pensar en aquest tipus de roba apte per a qualsevol moment significa veure camises, pantalons llargs i americanes. És el recurs més fàcil, per descomptat, tot i que no és l’única opció.

Costa: "Ara es busquen 'looks' més 'casual chic' que aportin comoditat i distinció”

“La indumentària femenina ha canviat molt en els últims temps, especialment a Barcelona”, apunta Costa, “el clàssic vestit que tant s’assembla al d’home ja no es porta tant, es busquen looks més casual chic que aportin comoditat i distinció”. El secret, diu, és ser “creativa” i combinar peces com una americana fosca amb uns texans de luxe o setinats.

Això sí, la jaqueta no ha de ser gruixuda: “El millor és un gènere fi amb un top a sota en comptes d’una brusa o un jersei. Així, no caldrà treure’s l’americana perquè no donarà calor dins de l’oficina. Es pot combinar amb uns pantalons casuals o una faldilla més vaporosa”. D’aquesta manera, quan se surt al carrer, és tan senzill com treure’s l’americana, el que no desentonarà perquè l’entorn i el context ja no seran de feina.

Una alta opció que esmenta l’experta és recórrer a l’habitual vestit camiser, el que “dóna formalitat perquè té un coll que imita la camisa masculina”. Sempre vigilant, però, la llargada, com passa amb les faldilles. No han de ser massa curtes, com tampoc les samarretes i tops poden ser massa escotats, ni dur peces amb transparències. “Són unes normes força estàndards, tot i que al final depèn de l’empresa on es treballi”, afegeix.

Color i teixit: punt important

Els gèneres han de ser sempre suaus, fins i que tinguin caiguda perquè no afectin la temperatura corporal. Per aquest motiu Costa prefereix evitar els sintètics i els polièsters i opta pel cotó, el punt de seda o el lli, que també aporten elegància.

Combinar colors clars amb peces més fosques aporta formalitat al conjunt

Pel que fa als colors, la tendència és optar pels més clar. No obstant això, recorda que combinar-los amb peces més fosques -“com el blau o gris nit, granat, pedra o turquesa fosc”- fa que passin de ser conjunts més casuals a tenir cert punt de formalitat.

Complements i pentinats que fan estiu

Els collarets, mocadors i calçat han de ser aliats de les executives que no volen perdre el seu estil. “Si tenim un vestit camiser i el posem amb unes sabates amb tons clars i que ensenyin una mica els dits, un fulard i una bossa estiuenca, i un collaret amb colors, convertim un vestit atemporal en un bon look per als mesos de calor”, detalla.

Costa: “És important ser acurat i optar per detalls que sumin i no restin a la imatge global de la persona”

Amb el cabell s’ha de seguir una norma similar: “És millor optar per un recollit i evitar les cues o les pinces. Un monyo estil anys 50 i 60 donen estil i són còmodes”. I és que, recorda Costa, “és important ser acurat i optar per detalls que sumin i no restin a la imatge global de la persona”.

Errors que no s’han de cometre

L’especialista, habituada a formar plantilles d’empreses de tota mena, assegura que hi ha poca consciència sobre el poder de la imatge. Un protocol que s’hauria de seguir fins i tot a l’agost, quan assegura que la tendència “a relaxar tensions fa que la gent perdi una mica els principis”.

Més info: Puc vestir com vulgui a la feina?

Per tant, també en els mesos d’estiu estan prohibides les faldilles curtes, els shorts o les xancles.

Més informació
Executius a 40°: com sobreviure amb vestit i corbata
Com haurien de vestir els empresaris?
Barcelona i Madrid, dues maneres de fer negocis
Avui et destaquem
Comentaris