Diverscoop obre dos nous quioscos a Barcelona

La cooperativa integrada per persones amb diversitat funcional vol obrir 10 quioscos el 2021

Un quiosco de Diverscoop. | Cedida Un quiosco de Diverscoop. | Cedida

Barcelona tindrà en els propers mesos dos nous quioscos de premsa gestionats per persones amb discapacitat i localitzats en els districtes de L'Eixample i Sant Martí. És l'expansió de la cooperativa Diverscoop, integrada exclusivament per 11 persones amb diversitat funcional, i que ja opera tres establiments a la ciutat, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest dilluns en un comunicat.

Els nous quioscos, que estaven en desús, es troben en molt bon estat i estan situats en el creuament dels carrers Aribau i Còrsega, i els carrers Guipúscoa i Espronceda. El projecte ofereix "bones oportunitats de creixement" per a la cooperativa, que ja estudia la incorporació de nous cooperativistes per gestionar fins a 10 llocs durant el 2021.

Ha tingut una bona acollida des de l'inici de la seva activitat al gener: els tres establiments en actiu -a la plaça Ramon Albó, l'avinguda Paral·lel i el passeig Colom- han consolidat el projecte al llarg d'aquest període, malgrat el coronavirus.

El president de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament, Joan Ramon Riera, ha celebrat l'obertura dels nous quioscs per suposar "un impuls per a un dels col·lectius al fet que més ha impactat la situació econòmica i laboral" de la pandèmia. "Una de les prioritats de l'Ajuntament és donar suport a la creació d'ocupació. Amb aquest model de quioscs gestionats per Diverscoop intensifiquem el suport a projectes d'ocupació" per a persones amb discapacitat, ha conclòs.

Més informació
Diversitat per liderar la reconstrucció
Per què la diversitat ha de formar part de l’estratègia de l’empresa?
Avui et destaquem
El més llegit