Dogi torna als nombres vermells

El grup tèxtil registra pèrdues de 7,08 milions d'euros després d'endur-se la seu a Madrid

Dogi, la companyia tèxtil catalana està ubicada a El Masnou Dogi, la companyia tèxtil catalana està ubicada a El Masnou

El Grup Dogi torna als nombres vermells en l'exercici 2017. L'empresa textil ha registrat aquest any passat unes pèrdues de 7,08 milions d'euros enfront dels guanys de 119.000 euros de 2016, ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les vendes en l'últim trimestre de l'any han estat inferiors a l'esperat i conjunturals, per la decisió de traslladar la seu fora de Catalunya i a la situació especialment adversa del sector moda.

La xifra de negocis consolidada es va situar en 62,8 milions d'euros el 2017, veient incrementats el 54% els nivells de vendes de l'exercici anterior malgrat considerar-se 2017 com un dels pitjors anys en el sector moda mundial.

L'Ebitda consolidat va registrar un valor negatiu d'1,2 milions d'euros com a resultat de les operacions, als quals s'afegeixen -1,8 milions d'euros com a resultat d'esdeveniments no operacionals, és a dir, resultats no recurrents producte dels processos d'adquisició dels actius de les diferents companyies.

Actualment, el grup està implementant un pla de reorganització i integració que s'espera suposi un impacte de 5,7 milions d'euros per aquest 2018.

Els principals eixos d'aquest pla són la reducció de costos de personal en les empreses a Espanya per valor d'un milió d'euros, l'externalización de serveis per valor de 0,3 milions i un pla d'optimització d'Elastic Fabrics of America el muntant de la qual ascendeix a dos milions d'euros i que incorpora reducció de costos de personal i optimització de la gestió de compres, entre altres programes d'estalvi.

Un altre eix és l'adquisició de la societat Ritex 2002, que aportarà en el proper exercici unes vendes de l'entorn de vuit milions d'euros i un Ebitda positiu de l'entorn de 0,4 milions d'euros.

A més, el pla de sinergies comercials inclou 1,3 milions d'euros a aconseguir per venda creuada i venda comercial derivats de la integració..

Més informació
Dogi compra la tèxtil Ritex
Dogi s'enduu la seu social a Madrid
Dogi segueix retallant les pèrdues
Avui et destaquem
El més llegit