Donpiso dispara la facturació un 30% amb la recuperació immobiliària

L'empresa registra un increment del 22% de les operacions i factura 12,3 milions d'euros

Luis Pérez, director general de Don Piso i Emiliano Bermúdez, subdirector general Luis Pérez, director general de Don Piso i Emiliano Bermúdez, subdirector general

La recuperació del sector immobiliari es nota i Donpiso ho aprofita. L'empresa ha facturat 12,3 milions d'euros durant el 2017 a través de la seva xarxa d'oficines pròpies, xifra que suposa un augment del 30% respecte a l'any anterior, segons ha explicat el seu director general, Luis Pérez, aquest dimarts en roda de premsa.

L'empresa d'intermediació immobiliària, que compta amb 33 oficines pròpies, ha facturat al voltant de 29,2 milions d'euros el 2017 si s'afegeixen les franquícies amb les quals compta, que són un total de 72.

Així mateix, l'empresa catalana ha registrat un volum total d'operacions de 457 milions d'euros en transaccions immobiliàries, la qual cosa suposa un augment del 22% respecte al 2016, en el qual va obtenir 375 milions.

En referència als immobles intervinguts, Donpiso ha aconseguit les 3.003 operacions el 2017, un 20% més, i espera que aquesta quantitat creixi fins a les 3.750 el 2018.

Per aquest any, la companyia preveu l'obertura de 35 punts de venda, 30 dels quals seran franquícies i els cinc restants seran de propietat, que se sumaran als 105 amb els quals compta ara.

Preus a l'alça

La companyia espera que els preus continuïn pujant el 2018, encara que ha diferenciat entre la tendència que es produeix a les grans capitals, en les quals preveu un creixement de fins a dos dígits, i la de la resta d'urbs, en les quals els preus augmentaran de manera més moderada.

Per al sotsdirector general i responsable de l'Àrea d'Expansió, Emiliano Bermúdez, aquesta divergència radica en les característiques pròpies del mercat immobiliari espanyol, ja que aquest funciona "a dues velocitats", malgrat la senda de creixement que ha valorat que afecta al conjunt de l'economia del país i que es mantindrà durant aquest any.

Incertesa política

Bermúdez ha indicat que la incidència de la incertesa política catalana sobre el sector immobiliari ha estat "mínima", encara que ha detallat que a l'octubre sí que es va notar l'afectació i també al desembre, que van presentar un comportament diferent al de l'any anterior, mentre que novembre va ser un mes normal.

El sotsdirector ha explicat que el sector immobiliari és molt sensible a aquest tipus de situacions, ja que els seus clients posposen qualsevol decisió si existeix incertesa, però ha negat que el que ha succeït a Catalunya hagi "enfonsat" l'activitat i ha sostingut que s'ha tractat més d'una qüestió de clima que de realitat del mercat.

Més informació
El repunt immobiliari eleva un 76% les vendes de Donpiso
Don Piso, tres dècades buscant casa
Avui et destaquem
El més llegit