Inversions de 4,2 milions d'euros en economia circular dels residus

Un grup de 16 empreses reben ajuts per impulsar processos d'R+D en el tractament de residus

Les empreses rebran fins a 150.000 euros cada una per a projectes d'economia circular de residus | iStock Les empreses rebran fins a 150.000 euros cada una per a projectes d'economia circular de residus | iStock

Un grup de 16 empreses catalanes invertiran 4,2 milions d'euros en projectes d'economia circular dels residus. Serà en el marc del programa Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental, una línia d'ajuts de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. L'objectiu dels diners és incentivar projectes d'R+D en la gestió de residus.

Això ha d'ajudar a crear solucions tecnològiques en valorització de residus, nous materials i productes sostenibles o fomentar l'eliminació d'olors. Aquest 2020, el pressupost de la línia ha arribat als 1,75 milions d’euros per als 16 projectes, cadascun dels quals podrà obtenir fins a 150.000 euros, un pressupost que prové majoritàriament del fons del cànon de residus industrials que gestiona l’ARC.

D'altra banda, la Generalitat impulsarà la creació d'un nou clúster dels residus, el primer d'aquest sector a Catalunya, que es desenvoluparà l'any vinent. El nou clúster agruparà les empreses del sector de la gestió de residus, incloent-hi tota la cadena de valor, i que tenen seu social o activitat econòmica de valor afegit a Catalunya.

La iniciativa també treballarà conjuntament amb els agents de l'entorn del sector dels residus, tant de l'àmbit de la innovació i la recerca com de l'àmbit de la formació.

Més informació
El Pacte Industrial reclama economia circular en la recuperació
Revolució digital i l'economia circular a la indústria
Mataró vol ser referent en economia circular
Avui et destaquem
El més llegit