eDreams enceta nova etapa i deixa enrere les pèrdues: 32,4 milions d'euros de benefici

La companyia ha anunciat que ha presentat una OPA voluntària i parcial sobre l'adquisició d'un màxim de 4.550.864 accions

El conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dunne | EP El conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dunne | EP

eDreams ha deixat enrere les pèrdues de l'any passat i ha tancat l'exercici fiscal amb un benefici de 32,4 milions d'euros, que contrasten amb el resultat negatiu de 43,3 milions d'euros de fa un any, segons ha informat la companyia en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En termes ajustats, el benefici va ser de 22,9 milions d'euros davant les pèrdues dels 34,7 milions de l'anterior exercici. Els ingressos, per la seva banda, van augmentar un 9%, fins als 676,1 milions d'euros. Coincidint amb la publicació de resultats, la companyia ha anunciat que ha presentat una OPA voluntària i parcial sobre l'adquisició d'un màxim de 4.550.864 accions, equivalent del 3,57% del seu capital a un preu de 6,9 euros.

Pel que fa l'Ebitda, l'any fiscal del 2023 es va tancar amb 121,4 milions d'euros, un 44% més que l'anterior exercici, mentre que l'Ebitda ajustat ho va fer amb 87,8 milions d'euros, un 166% més.

Els resultats constaten la "solidesa del seu model de negoci basat en la subscripció"

Segons l'empresa, els resultats corresponents al 2023, finalitzat el 31 de març d'aquest any, constaten la "solidesa del seu model de negoci basat en la subscripció". En aquest sentit, ha explicat que compta amb 1,5 milions de nous membres en el darrer any, fins a superar els 5,8 milions, i la rendibilitat va créixer un 44%, fins als 121,4 milions d'euros davant els 84,4 milions d'euros de l'any anterior.

__RELACIONADA__

eDreams ha destacat en un comunicat que el model de subscripció ofereix una "major flexibilitat financera per la seva predictibilitat i estabilitat", fet que proporciona, afegeix, un ampli marge per a un creixement potencial en el futur.

Tal com va anunciar al febrer del 2024, la companyia està executant un pla de recompra de 5,5 milions d'accions per un import màxim de 50 milions d'euros. Fins a la data, la companyia ha recomprat 1 milió d'accions com a part d'aquest pla. El consell d'administració ha aprovat ara un pla de recompra d'accions i sol·licitarà autorització a la CNMV per llençar una OPA a un preu de 6,9 euros per acció per les 4,5 milions d'accions restants per arribar als 5,5 milions d'accions necessàries per finançar el pla d'incentius a llarg termini per a treballadors fins a l'any fiscal del 2027.

eDreams està executant el pla estratègic de tres anys i mig, anunciat el 2021 i destinat a arribar als 180 milions d'euros d'Ebitda i els 7,25 milions de membres Prime.

Més informació
És egoista viatjar?
Els catalans van gastar-se més de 78 euros diaris en viatges el 2023
eDreams realitzarà noves contractacions a Barcelona
El model basat en subscripcions d'eDreams: la clau del seu inici "estelar"
Avui et destaquem
El més llegit