eDreams dispara ingressos i redueix pèrdues a la meitat

L'agència de viatges manté un resultat negatiu de 65,4 milions d'euros, però triplica la facturació amb el volum de vendes més important de la seva història

El CEO d'eDreams ODIGEO, Dana Dunne | EP El CEO d'eDreams ODIGEO, Dana Dunne | EP

L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo redueix les seves pèrdues a la meitat durant el darrer exercici fiscal. En el període tancat el 31 de març d'enguany, la companyia ha perdut 65,4 milions d'euros, un retall important en termes interanuals, dotze mesos després de registrar un resultat negatiu de 124,2 milions d'euros.

La gran crisi al sector turístic i dels viatges que va suposar la pandèmia va deixar Odigeo en una posició precària, amb pèrdues de 86,8 milions d'euros en termes ajustats, que s'han quedat en només 52,3 MEUR en el període tancat el primetr trimestre d'enguany amb un gran augment de l'activitat que ha superat la incertesa a curt termini de la guerra a Ucraïna.

Aquesta activitat s'ha concretat en una xifra d'ingressos superior als 382 milions d'euros, prop del triple de la de l'exercici anterior –un 244% més–, amb "el volum de vendes més alt de la seva història", segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Les reserves de viatges van arribar als 12,5 milions, un 286% més que l'any fiscal anterior, i fins i tot superiors a les anteriors a la pandèmia (+10%).

eDreams subratlla el "fort repunt dels viatges" registrat durant l'exercici fiscal. Segons la companyia, entre el març i el maig d'enguany les reserves de viatgeshan superat "amplament" les dels mateixos mesos del 2019, abans de la crisi de la Covid. Els creixements comparatius han estat del 34%, el 52% i el 58% respectivament.

El benefici marginal Cash de la companyia va arribar als 107,4 milions d'euros, amb un ebitda cash positiu de 44,2 MEUR, substancialment superiors al resultat negatiu de 27,5 milions d'euros que va registrar durant l'exercici fiscal anterior. Després de l'anunci de resultats, les accions d'eDreams Odigeo s'han disparat en un 8,6%, fins als 6,58 euros per títol.

Segons el CEO d'eDreams Odigeo, Dana Dunne, la companyia "ha progressat amb força i s'ha reinventat en l'experiència de viatge dels seus clients", amb un augment de subscripcions del seu servei prime fins als 2,9 milions de membres. El CEO celebra, així, que "només a Europa hi ha més de 225 milions de llars als que podem convertir en subscriptors de Prime".

Més informació
eDreams incrementarà la seva plantilla un 50%
eDreams aplica intel·ligència artificial amb aprenentatge automàtic per millorar la personalització
eDreams refinança el seu deute amb bons per 375 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit