eDreams accentua les pèrdues i espera la vacuna amb candeletes

L'empresa perd 45,2 milions d'euros entre abril i setembre, però assegura que té una "sòlida" posició financera

El conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dunne | Europa Press El conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dunne | Europa Press

L'agència de viatges online eDreams Odigeo ha registrat pèrdues netes de 45,2 milions d'euros durant els sis primers mesos del seu exercici fiscal, finalitzat el 30 de setembre. Un any abans havia guanyat 11,5 milions. L'impacte de la pandèmia en el negoci és el motiu dels resultats negatius, segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El marge sobre ingressos ha descendit un 82% el seu primer semestre fiscal, fins als 51 milions d'euros, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) s'ha situat en -19,3 milions d'euros, en contrast amb l'Ebitda positiu de 47 milions d'euros del mateix període de l'exercici anterior. Per la seva banda, el resultat net d'explotació (Ebit) de la companyia també ha estat negatiu (-37,6 milions), davant l'Ebit positiu de 31,9 milions de l'any anterior.

L'agència de viatges online ha destacat que el seu negoci és "sòlid" i es troba ben posicionada per aconseguir sortir "triomfant" de l'actual crisi. La companyia ha assegurat que disposa de la liquiditat necessària per fer-ho, ja que a finals d'octubre presentava una posició de liquiditat de 117 milions d'euros, incloent l'avanç dels reemborsaments als clients, "una xifra que, si fos necessari, podria utilitzar-se en períodes de menor demanda", ha apuntat.

Més info: La covid-19 fa perdre (en part) 40,5 milions d'euros a eDreams

A causa de la incertesa causada per la pandèmia, el grup no ha establert previsions financeres per a l'any en curs. No obstant això, ha assegurat que la "forta i ràpida" recuperació de la demanda de viatges durant l'estiu apunta al fet que les reserves tornaran a créixer amb rapidesa quan es retirin les restriccions o s'introdueixi una vacuna. "Estem entusiasmats amb les últimes notícies sobre la vacuna, que permetrà que els països s'obrin de nou i es reprengui la normalitat en un futur no gaire llunyà", ha assenyalat el conseller delegat, Dana Dunne.

Segons ha assegurat la companyia, la demanda ja s'ha "estabilitzat" després de la contracció a l'octubre i al novembre d'entre el 67% i el 73% provocada per la segona onada de la covid-19. Amb tot, des de l'empresa han assegurat que encaren els següents mesos amb "tranquil·litat" i que els test d'estrès realitzats suggereixen que el negoci pot suportar un mercat de viatges amb una caiguda de la demanda del 70% fins i tot fins a finals del 2021. Durant aquests mesos, l'empresa ha posat el focus en l'atenció al client, i ha resolt o tramitat el 92% dels vols cancel·lats pel coronavirus

Més informació
eDreams compra Waylo
eDreams Odigeo torna a registrar beneficis
eDreams nomena Thomas Vollmoeller com a nou president
Avui et destaquem
El més llegit