Centre Amazon del Prat
Centre Amazon del Prat

El centre d'Amazon al Prat, a ple rendiment en dos anys

El gegant de comerç electrònic té una plantilla de 200 treballadors fixes a Mas Blau i espera arribar als 700 abans de juny

El director d'operacions d'Amazon a Espanya, Fred Pattje, preveu que el centre logístic que el gegant nord-americà va inaugurar la passada tardor al Prat de Llobregat arribi al seu ple rendiment en un termini de dos anys. Actualment, després dels pics de feina de la campanya de Nadal, la planta del polígon de Mas Blau ha consolidat una plantilla amb 200 treballadors fixes i s'espera arribar als 700 empleats abans del mes de juny –quan la nau estigui a ple rendiment hi treballaran 1.500 persones.

A més dels recursos humans, el centre del Prat compta amb la darrera tecnologia per a la recepció, embalatge i enviament de productes i uns magatzems totalment robotitzats. En total, el centre logístic d'Amazon compta amb més de 60.000 metres quadrats construïts en una superfície de 200.000 metres quadrats. Les instal·lacions tenen capacitat per emmagatzemar 25 milions de productes, tot i que la companyia no revela quin volum es mou actualment.

La maquinària, a punt abans del clic

Després de fer el darrer clic en una compra d'Amazon s'activa la maquinària al centre logístic que la multinacional del comerç electrònic té al Prat. Fins i tot abans. Els venedors envien els seus productes i allà un grup d'operaris els rep i classifica per a la seva posterior venda. Els paquets viatgen per un circuits de fins 22,5 quilòmetres de cintes transportadores que els traslladen de la zona de descàrrega fins al magatzem i, d'allà, a la distribució. És al magatzem, però, on hi passen més coses. L'espai està totalment robotitzat i la tecnologia d'última generació que s'utilitza permet moure milions de productes amb facilitat.

El camp de robots té 130.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes, que mouen els productes, des de la seva classificació fins a la seva posterior distribució. Actualment hi ha 3.000 robots que mouen les prestatgeries, però la capacitat de la planta és de 6.000 robots, que es posaran en marxa properament. Cadascun pot aixecar fins a 1.500 quilos de pes.

Visites guiades i gratuïtes

Amazon ha anunciat que tota aquesta tecnologia punta serà visitable a partir d'aquest mateix mes de març. El dia 22, la companyia comença a organitzar visites guiades gratuïtes als clients, com ja es fa al centre logístic de Madrid des de l'any 2015, per on han passat ja més de 5.000 persones. També s'ha programat una pel 26 d'abril.

 

Per últim, Pattje destaca que el que es pot veure al Prat de Llobregat és "totalment diferent" perquè la tecnologia que s'utilitza al centre català és "molt més avançada". El director d'operacions del gegant nord-americà assegura que és impactant conèixer què passa a la nau després que els usuaris d'Amazon fan "el darrer clic" a la web per fer les seves compres.

Més informació
La compra online de Dia i Amazon arriba a València
Alfons Nonell-Canals: “Qualsevol dia Amazon o Google poden crear la seva farmacèutica”
Amazon aprèn a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit