
"No em defineixo com un empresari sinó com un creador de negocis", explica Enrique Tomás, fundador de la cadena d'establiments de pernilibèric que porta el seu nom. Ja fa 32 anys que Enrique Tomás va obrir la primera botiga d'ibèrics a un mercat de Badalona i, des de llavors, l'empresa familiar ja compta amb 340 treballadors i 56 botigues.
El guanyador del premi Pimec 2013 al comerç més competitiu, parla del pernil com un producte financer i, segons la seva mà dreta a l'empresa "és l'home que més pernil menja. No hi ha dia que no en mengi!". Així és un dia a la vida d'Enrique Tomás.
6.00 - Cafè, mirar les notícies al canal 3/24 i sobretot silenci mentre planifico mentalment el dia.
7.30 - A córrer. Jo visc davant del pont del petroli a Badalona. Una horeta de running amb música per la platja, de Badalona al Masnou, 10km i 52 minuts, per ser exactes. Ho faig quatre vegades a la setmana, m'ajuda a ordenar la meva ment i a estar preparat pel dia a dia.
9.00 - Em trobo amb la Marta Lara, la meva assistent per organitzar el dia. A les 9:30 parlo cada dia per telèfon amb la meva filla Nuria que està a Madrid amb la seva mare per liderar les tres botigues que tenim allà i aconseguir traslladar els valors de l'empresa. Dimarts i dimecres estic a Madrid i el running el faig al parc del Retiro.
10.00 - Reunió amb Luzma, Lorenzo i Dani al BCIN, Centre de convencions i de negocis. Reunió amb l'equip financer de la casa per repassar balanços i compres.
12.00 - Luzma Rodríguez és la meva sòcia principal. Reunió per anar avançant les accions de la botiga online; veure la proposta d'acord de lloguer dels nostres dos primers locals a Londres, i propostes d'obertura de nous locals a Catalunya.
14.00 - Dinar al restaurant Contempo de Barcelona, situat al carrer Bergara, on fan uns cargols que estan a mig camí entre a la brasa i a la llauna, per llepar-se'n els dits.
16.00 - Reunió amb l'estudi Varis Arquitectes, amb en Dani Freixes i el seu equip. Tenim una reunió per revisar els darrers detalls de la part audiovisual del Jamón Experience, un nou espai que obrirem a finals de febrer al centre de Barcelona.
18.00 - Visita ràpida per veure com van les obres del Jamón Experience davant del Mercat de la Boqueria amb el Jordi Orozco, responsable del projecte.
19.00 - Reunió amb el Sergio Zafra a Via Sabadell, on tenim la central. El Sergio és el màxim responsable de la qualitat del producte. Revisem mostres de productes que ens han anat arribant, validar la qualitat dels nostres pernils i repassar matèries pendents.
21.30 - Sopar al Club Nàutic de Badalona amb el meu fill Albert. Aquest sopar es una barreja entre feina i família, ja que parlem del dia a dia tant de coses professionals com de personals. Després del sopar tenim un agradable passeig de 10 minuts per la platja de Badalona fins a casa.
23.30 - A casa, repàs mental del dia, contesto correus electrònics que exigeixen atenció total.
00.00 - Segons si estic molt cansat, miro una estona el programa del Buenafuente i a dormir. Sempre procuro arribar al llit sense una gota d'energia.