El Santander compra per un euro el Popular

El banc dels Botín assumirà les pèrdues de l'entitat financera per reflotar-lo

El Banco Popular passa a mans del Santander El Banco Popular passa a mans del Santander

El Banc Santander ha comprat el 100 % del Banc Popular per un euro, després que el Banc Central Europeu (BCE) constatés la inviabilitat de l'entitat de manera independent i per tal de garantir la seguretat dels dipositants del Popular.

Així ho han informat en dos comunicats el Fondo de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i el propi Santander, que afegeixen que la compra es produeix després d'un procés competitiu organitzat "en el marc d'un esquema de resolució" adoptat per la Junta Única de Resolució europea i executat pel FROB.

Com a part de l'operació, el Santander té previst realitzar una ampliació de capital d'uns 7.000 milions d'euros "que cobrirà el capital i les provisions requerides per reforçar el balanç de Banc Popular".

Els dubtes sobre el seu futur han provocat durant els darrers dies que els inversors fugissin en massa del Banc Popular, que solament aquesta setmana s'ha enfonsat un 38,17%, la qual cosa es tradueix en la pèrdua de més de mil milions en borsa.

Des que va començar l'any, l'entitat, els nivells de la qual de solvència i liquiditat segueixen estant per sobre dels mínims regulatoris, ha perdut el 55% del seu valor.

Les accions de Banc Popular van tancar aquest dimarts amb una caiguda del 6,21% fins a situar-se en els 0,317 euros, encadenant vuit jornades negatives i s'ha deixat més de la meitat del valor en les darreres cinc sessions.

 

Més informació
El Congrés aprova els Pressupostos
El Popular perd 137 MEUR per les provisions immobiliàries
Què ha après Catalunya de la crisi econòmica?
Avui et destaquem
El més llegit