• Empresa
  • Empatif, l'èxit dels recursos humans fets a Manresa

Empatif, l'èxit dels recursos humans fets a Manresa

Consuelo i Àngels Rodrigo han aixecat dos grups d'èxit del món dels recursos humans des de Manresa i per tot l'Estat

Empatif té un centenar de treballadors | Cedida
Empatif té un centenar de treballadors | Cedida
Bernat Bella
Periodista
21 d'Agost de 2023

Consuelo i Àngels Rodrigo van fundar el 1992 una de les primeres empreses catalanes de treball temporal, que van batejar com a InterManresa i van obrir la primera oficina a la capital del Bages. Durant vint anys, les dues germanes van liderar una companyia que va créixer de manera exponencial i es va estendre per tot el territori espanyol.

 

Bartomeus: "Va arribar a tenir 30 oficines i 65 milions d'euros de facturació"

"Va arribar a tenir 30 oficines i 65 milions d'euros de facturació", explica Albert Bartomeus, CEO d'Empatif. Però el 2003 van decidir vendre l'empresa a una multinacional alemanya i engegar un nou projecte de zero: "Van començar un altre cop".

Amb tota l'experiència acumulada d'una trajectòria de vint anys d'èxits, en què van crear una de les companyies líder del treball temporal començant amb una oficina a Manresa, tenien clar que els nous temps requerien noves respostes. "Es va voler passar d'una empresa de treball temporal a oferir un concepte més global, els recursos humans havien canviat molt", destaca Bartomeus.

 

L'empatia com a pilar

Així, a partir de 2004, comencen a crear noves empreses que acabarien unint-se per formar Empatif. També amb Manresa com a camp base. D'aquesta manera van néixer IM2 The Group, MB Prevent, ITM i IEFE Talent & Training, totes enfocades a diferents especialitzats com la prevenció de riscos laborals, la captació de talent, el treball temporal, la formació o l'àrea mèdica.

"L'objectiu és donar al client un servei global en tots els àmbits de la gestió de les persones", assenyala el CEO. Va ser el 2022 quan el grup passa a nomenar-se Empatif amb l'objectiu de fer-se més visibles: "Teníem molts clients en diferents llocs de Catalunya i Madrid per diferents especialitzats i no sabien que treballaven amb un mateix grup. Ens va facilitar el posicionament".

150.000 treballadors

El nom d'Empatif va sorgir de la voluntat de plasmar l'actitud "d'empatia" de l'empresa, amb els clients i els treballadors. A més, ja agrupen tota l'oferta relacionada amb els recursos humans: "Vol ser un marketplace de recursos humans que aglutini tots els serveis i abraci més territori".

Actualment compten amb un centenar de treballadors i vuit oficines repartides a l'Estat, tres de les quals fora de Catalunya (Madrid i Saragossa i amb la idea d'obrir-ne una altra a Galícia). I tot plegat per gestionar més de 3.000 clients, 15 contractes anuals, una bases de dades amb més de 150.000 treballadors, unes 15.000 revisions mèdiques anuals, més de 12.000 alumnes formats i un miler de consultories en riscos laborals.

Una nova pel·lícula

Unes xifres que demostren que en menys de vint anys han aconseguit tornar a aixecar un nou grup potent d'èxit, tot i que els recursos humans han canviat molt: "La pel·lícula és una altra: els treballadors tenen més a l'abast totes les ofertes". De fet, el 1992 no existien els portals d'internet que ara hi ha, on els mateixos treballadors poden buscar ofertes.

Però des d'Empatif també s'aprofiten d'aquesta tecnologia: "Podem publicar ofertes a 400 llocs amb un sol clic, ens movem amb molta rapidesa".

A la recerca de talent

Una de les especialitats en la que més han apostat des d'Empatif és en la recerca i captació de talent de professionals tècnics i directius per a empreses. Tot plegat en un context on la lluita per aquest talent està present en molts sectors: "Avui en dia hi ha perfils que estan molt demandats".

I la seva feina acaba sent la de vendre el projecte d'una empresa a un candidat, que segurament tindrà moltes opcions: "Anem a buscar nosaltres el candidat ideal". Això els obliga a tenir un gran coneixement del mercat i de les eines de recerca. Tot per seguir omplint els llocs de treball d'empreses de tot el país, com van començar a fer Consuelo i Àngels Rodrigo als anys 90.