L'empresa pròspera

El col·laborador de VIA Empresa Oriol López instrueix els empresaris en el camí del creixement des del respecte al treball i la construcció d'un llegat

El llibre d'Oriol López parla de l'empresa i la seua prosperitat El llibre d'Oriol López parla de l'empresa i la seua prosperitat

Fa anys que Oriol López escriu a les pàgines (digitals) de VIA Empresa. És un col·laborador habitual que sempre construeix discursos motivadors per empényer els empresaris en la millora contínua. L'he llegit durant anys i sempre he pensat que és un convençut de l'èxit individual assolible des del treball diari, de formigueta. Ara el seu llibre ho confirma, ja que en Creix i prospera. Accelera els teus resultats, aporta valor i deixa llegat (Profit editorial, 2019) dissenya un discurs alentidor perquè la pime, principalment, treballe millor. Perquè, com és l'empresa pròspera?

Més info: El joc del creixement

Segons explica López, la prosperitat "es basa a cultivar certs valors dins l'empresa que li permeti millorar constantment, no només en termes de rendibilitat, sinó també a aprofitar aquest creixement per a fomentar la millora de condicions, de processos, de coneixements i de lideratge". Ser pròspera per entrar en la posteritat, també, ja que López assegura que un dels reptes de les pimes actuals és el llegat. També l'estratègia, el rendiment i la direcció.

Sobre aquests valors construeix el llibre l'autor, parlant de com és d'important tenir una mentalitat guanyadora, amb consciència de la tecnologia i la innovació dels sectors en què es treballe i amb un lideratge empàtic que reforce els equips. En aquest aspecte, Oriol López dóna una idea, per a mi fonamental: "El lideratge necessita converses cara a cara regulars", que a més és un subcapítol del llibre en què dóna les claus de com ha de ser una reunió perquè siga eficient: sense que hi assistisca tothom, amb marge per a la discrepància i amb una anàlisi anterior per saber què en volem treure d'aquella trobada amb companys, subalterns, clients i/o proveïdors. "Has de tenir clar què és el que vols d'aquesta reunió i si vols que la conversa no es perda en temes menors", apunta. Una reflexió de manual que a vegades (massa sovint, diria jo) oblidem quan estem treballant.

López assegura que un dels reptes de les pimes actuals és el llegat. També l'estratègia, el rendiment i la direcció 

Entre les altres virtuts del llibre sobreïx l'acumulació d'exemples, ja que totes les pràctiques que proposa inclouen un exemple en què una empresa va aplicar aquell o altre model perquè siga més divulgatiu l'exercici que proposa l'autor. Per tant, és un llibre per llegir a estonetes i amb paper i llapis per apuntar, fil per randa, aquelles pràctiques que poden ser-nos útils a tots.

Més informació
Mantens els plats a l'aire o els reparteixes des d'una taula?
Avui et destaquem
El més llegit