El govern espanyol destina 20 milions d'euros a 39 empreses industrials de Catalunya

Es tracta d'un ajut al CO2 i la inversió total a l'Estat és de 229 milions, dels quals el 33% de l'import està destinat al sector del ferro i l'acer

Planta de Celsa Group a Castellbisbal | ACN Planta de Celsa Group a Castellbisbal | ACN

El govern espanyol ha destinat 20,4 milions d'euros en ajudes al CO2 per a 39 empreses industrials de Catalunya, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. La subvenció és el mecanisme de compensació de costos d'emissions indirectes de gasos d'efecte hivernacle, corresponents al 2023. La inversió total per a les 17 comunitats autònomes s'enfila fins a 229 milions d'euros per a 185 grans indústries.

Per sectors, la major quantia correspon al sector de productes bàsics de ferro, acer i ferroal·leacions (33,3%), seguit del sector paperer (20,3%). Per comunitats autònomes, Astúries acapara la majoria de les ajudes (el 21,1% del total), seguida del País Basc (18,3%) i Andalusia (11,7%).

La inversió total per a les 17 comunitats autònomes s'enfila fins a 229 milions d'euros per a 185 grans indústries

"Aquestes ajudes mostren el compromís del govern amb els sectors industrials i són un instrument eficaç per millorar la seva competitivitat, reforçar les seves capacitats industrials i l'ocupació", ha assenyalat el ministre d'Indústria en funcions, Héctor Gómez. "I en un moment on és necessari augmentar el pes de la indústria per accelerar la recuperació econòmica i afrontar amb garanties la revolució industrial en la qual ens trobem", ha afegit el ministre, que també ha parlat de la necessitat de garantir un preu de l'energia "competitiu".

Més informació
La UE acorda augmentar les taxes d'emissió de CO2 als vols
Impost a les emissions de CO2 dels vehicles: ja es pot consultar la quota i el període de pagament
El 36% de les emissions de CO2 a Europa són causades pel sector immobiliari
Avui et destaquem
El més llegit