50 empreses tornen a Catalunya entre gener i juny

Es tracta d'algunes companyies que van traslladar la seu social entre el 2017 i el 2018, un impacte positiu que se suma al bon comportament de les exportacions

Cinquanta empreses tornen a instal·lar-se a Catalunya entre gener i juny | iStock Cinquanta empreses tornen a instal·lar-se a Catalunya entre gener i juny | iStock

Cinquanta empreses s'han tornat a instal·lar a Catalunya entre gener i juny d'aquest any després d'haver traslladat les seves seus entre 2017 i 2018, segons el IV Informe de la situació econòmica i laboral de la Pime a Catalunya, elaborat per Fepime. En el primer semestre de 2019, 324 empreses han traslladat la seva seu social en territori català, mentre que 440 companyies han sortit de Catalunya.

Més info: Madrid perd gairebé el doble d'empreses que Catalunya el 2019

El saldo entre entrada i sortides continua sent negatiu, amb una pèrdua de 116 empreses, si bé les xifres disten molt de les registrades en anys anteriors. En concret, el 2018, la diferència entre l'entrada i sortida d'empreses a Catalunya es va situar en 2.303 companyies. A més d'aquest impacte "positiu", la presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, ha destacat el bon comportament de les exportacions, la demografia i la contractació.

Durant el tercer trimestre del 2019, un total de 228 empreses han marxat del territori català, mentre que de la Comunitat de Madrid ho han fet 307 situant-la al capdavant dels trasllats, segons les dades publicades pel Col·legi de Registradors.

Més informació
Catalunya recupera la meitat dels fons fugits
Por i amenaces a la Catalunya post 1-O
L'impacte econòmic del trasllat de seus és zero
Avui et destaquem
El més llegit