Aquestes són les empreses més valuoses del món, segons els espanyols

Víctor del Pozo, CEO d'El Corte Inglés, representa l'Estat a l'índex de guardians de marca

El logo de Banco Santander | EP El logo de Banco Santander | EP

Santander, Zara, El Corte Inglés, BBVA, Movistar, Mercadona i Repsol són les set marques espanyoles que figuren aquest any entre les 500 empreses més valuoses del món, segons el rànquing Global 500 2022 de la consultora Brand Finance, liderat de nou per Apple .

Tot plegat, les set marques espanyoles sumen un valor de 52.600 milions d'euros, un 4% més que el 2021. En concret, Banco Santander, present al rànquing des del 2012, augmenta un 9,5% el seu valor de marca impulsat per la millora dels resultats financers el 2021, ja que els bancs de tot el món tornen a créixer després d'un turbulent 2020 mentre les economies es recuperen de la pandèmia de la covid-19.

Això fa que l'entitat presidida per Ana Botín pugi un lloc al rànquing fins al 126 i segueixi sent la marca amb millor posició. Zara, per la seva banda, manté el segon lloc entre les marques més valuoses espanyoles al rànquing internacional.

Mercadona, la companyia que més augmenta el seu valor de marca

D'altra banda, Mercadona és la marca espanyola inclosa al rànquing de les més valuoses del món que més augmenta el seu valor de marca, un 31,7% més que el 2021, pujant 50 llocs al rànquing: del 412 al 362. Segons l'anàlisi, l'augment del valor de la marca es deu principalment a la previsió de més ingressos i a la fortalesa de la marca.

D'altra banda, l'Índex dels Guardians de Marca de Brand Finance s'ha ampliat i ara classifica els 250 principals directors executius del món.

Així, el principal guardià de la marca d'aquest any és Satya Nadella, de Microsoft. Nadella, que també es va convertir en president aquest any, ha estat reconegut per la revisió de la fortuna de Microsoft en canviar la seva cultura cap a una més enfocada al treball en equip, innovació i inclusió, i inculcar una mentalitat de creixement a tota l'empresa. Al lloc 189, Víctor del Pozo, conseller delegat d'El Corte Inglés des de l'octubre del 2017 és l'única representació d'Espanya al rànquing.

Més informació
Les empreses més atractives per treballar
Avui et destaquem
El més llegit