En marxa les votacions presencials a les cambres de comerç, mentre es preveu un resultat igualat

Empresaris i autònoms podran escollir els representants camerals fins les 17 h de la tarda

Un votant a la seu de Diagonal a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona | ACN Un votant a la seu de Diagonal a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona | ACN

La votació presencial de les eleccions a les cambres de comerç catalanes està en marxa des d'aquest dimecres a les 10 h del matí. Un degoteig d'electors s'ha acostat a seu de l'avinguda Diagonal de Barcelona per exercir el seu dret a escollir els representants camerals. Els electors tenen temps fins les 17 h per votar als diferents col·legis electorals repartits arreu del país.

A Barcelona, la institució ha habilitat onze punts de votació. La fase presencial s'ha engegat l'endemà de saber-se les dades de participació telemàtica que va registrar 12.666 electors, un 2,58% del cens, que està format per 491.052 empresaris i autònoms. A Terrassa ja han votat 1.489 electors, un 3,63% d'un cens de 1.489 electors; i a Manresa, 357, un 2,3% de l'electorat. 

A la Cambra de Comerç de Barcelona, la més important per mida, la pugna està entre dues llistes: Eines de País, la candidatura de l'actual presidenta de la cambra, Mònica Roca; i Va d'Empresa, que lidera Josep Santacreu. En els comicis s'escullen 52 dels 60 membres que conformen el ple.

Més info: Kit bàsic (i de supervivència) per entendre les eleccions a les cambres de comerç

La Junta Electoral Central preveu comunicar els resultats provisionals un cop es pugui completar el recompte, aquest mateix dimecres al vespre. En les últimes eleccions, la llista independentista va donar la sorpresa en imposar-se a les altres candidatures i aconseguir la presidència de l'ens barceloní. En primer moment, el president va ser Joan Canadell que va ser rellevat per Roca quan va fer el salt a la política, com a representant de Junts.

Pots seguir el resultat a l'Especial Eleccions Cambra 2023 de VIA Empresa i a les xarxes socials.

Més informació
Laura Roigé, reelegida presidenta de la Cambra de Tarragona per unanimitat fins al 2027
Jaume Saltó, reelegit president de la Cambra de Comerç de Lleida
Francesc Faiges, reelegit com a president de la Cambra de Comerç de Tortosa
Avui et destaquem
El més llegit