Energy Tools, l'energia sostenible de les empreses

Una consultora que gestiona i analitza les dades de les companyies per trobar la millor opció

L'equip d'Energy Tools | Cedida L'equip d'Energy Tools | Cedida

L'energia és una de les despeses més comunes en la vida quotidiana de les persones. Moltes vegades, es converteix en un consum de primera necessitat en les nostres llars, però també dins de les empreses. Les consultores energètiques són les encarregades de comparar tarifes i aconsellar a les companyies sobre quines són les més adients pels seus models d'oficines. A part, amb l'arribada de les noves tecnologies, aquestes empreses s'han convertit en les encarregades d'analitzar com les companyies poden ser més eficients energèticament. Energy Tools és una consultora que fa més d' una dècada que treballa per a les empreses, gestionant les seves factures energètiques i aconsellant per arribar a l'eficiència màxima: "Bàsicament ajudem a les empreses a separar el gra de la palla", explica Jordi Rabat, fundador de l'empresa.

Energy Tools compara els preus de l'energia des del 2009, quan es va alliberar el mercat. Ara mateix ja compte amb 25 treballadors, dues oficines i més de 500 clients a tot Catalunya, el que porta a Rabat a dir que "són la consultora energètica més important de Catalunya". Seguint aquesta mateixa línia, la companyia utilitza els seus algoritmes per detectar el millor preu per a cada empresa segons el seu consum: "La nostra plataforma de gestió vol donar la solució personalitzada per a cada empresa amb la qual treballem", explica Rabat.

Rabat: "La nostra plataforma de gestió vol donar la solució personalitzada per a cada empresa amb la qual treballem"

La labor principal de la companyia es basa a fer un reconeixement de tot el mercat energètic pels seus clients. D'aquesta manera, quan el client es posa a buscar la millor oferta, "és conscient del que agafa i dels beneficis que tindrà", segons diu el directiu. Pel que fa al públic objectiu d'aquesta consultora podria englobar totes aquelles empreses que tenen certa despesa energètica, tot i que la companyia se centra molt més en multinacionals i franquícies, ja que "tenen moltes més dades a valorar i la diferència pot ser major", descriu el fundador d'Energy Tools.

Les noves energies i la sostenibilitat

Amb l'entrada de les noves energies, la companyia ha trobat un forat en el mercat on posar a proves les seves competències. Al final els nous models d'electricitat i gas, basats en la sostenibilitat són el futur de totes les empreses, però encara hi ha molt recel en fer el canvi. És per això, que des d'Energy Tools han començat a traçar estratègies especials per aquesta transició ecològica que han de fer les companyies: "en el tema d'energia estem més desbordats que mai", somriu Rabat.

Rabat: "Cal traspassar la informació al client i demostrar-li que la sostenibilitat no comporta només un estalvi econòmic"

Per començar, la consultora intenta mostrar les dades de les empreses convertides en aportació monetària, d'aquesta manera, les empreses poden veure quants diners estalviaran fent el canvi cap a la sostenibilitat: "Ens hem adonat que moltes empreses no fan el canvi fins que no se'ls demostra que poden arribar a estalviar", lamenta el fundador de la companyia. I és que, la sostenibilitat o les energies alternatives no són l'opció més barata en un primer moment, però si acaben suposant una gran reducció de les despeses a llarg termini, un concepte que Energy Tools vol deixar molt clar als seus clients: "Cal traspassar la informació al client i demostrar-li que la sostenibilitat no comporta només un estalvi econòmic", explica Rabat.

A més a més, per fer més efectiva la seva transició, la mateixa consultora també està fent un canvi cap a la sostenibilitat i ha construït les seves oficines "com les de Silicon Valley", descriu el directiu, ja que si apliquen el que els mateixos prediquen les empreses poden tenir una visió més optimista de la transició.

La sostenibilitat s'està convertint en l'ordre del dia per a moltes empreses, però encara es necessiten incentius perquè aquestes facin el canvi. Segons Rabat, són les multinacionals les que tenen els recursos per començar la transició i estan disposades a fer-la, en canvi, les pimes encara tenen un llarg camí al davant, ja que encara no tenen massa percepció de l'estalvi econòmic o els suficients recursos.

Més informació
Estiu 2021, preu de l'energia i especulació
Creixen els preus industrials per l'encariment de l'energia
Avui et destaquem
El més llegit