Caixa Enginyers vaticina una "desacceleració suau" per al 2024

L'entitat preveu una retallada "gradual" dels tipus d'interès i situa la digitalització o la descarbonització com "oportunitats d'inversió interessants"

Joan Cavallé, director general de Caixa Enginyers | Cedida Joan Cavallé, director general de Caixa Enginyers | Cedida

Caixa Enginyers, en un acte celebrat aquesta setmana a la Borsa de Barcelona, ha presentat el seu informe sobre les perspectives econòmiques i financeres per al 2024. L’entitat considera que els pròxims mesos estaran marcats per un entorn geopolític de riscos, conflictes i incertesa, “fet que pot comportar episodis de volatilitat i possibles impactes en inflació”. Malgrat tot, l’any actual, segons Caixa Enginyers, “es presenta amb uns fonaments econòmics sòlids”. Els experts de Caixa Enginyers vaticinen que l'economia viurà en 2024 una desacceleració moderada, motivada pel previsible descens “gradual” dels tipus d'interès, que afectarà tant els Estats Units com l'Eurozona.

“Les perspectives parlen de molts factors que afecten els mercats, entre els quals es troba la geopolítica, la tecnologia, el canvi climàtic o la intel·ligència artificial, que evidentment tenen un impacte en l'activitat econòmica”, apunta Joan Cavallé, director general de Caixa Enginyers. Els experts de l’entitat destaquen que les tendències com la descarbonització o la digitalització de la societat continuaran oferint “oportunitats d'inversió interessants” durant 2024, al costat de la silver economy. Bas Fransen, director de mercat de capitals de Caixa Enginyers descriu com “compartim les preocupacions del mercat, però tenim confiança en els factors positius i en les oportunitats”. 

Més info: Els ciberatacs, l'aigua i la geopolítica, els principals riscos empresarials del 2024

Recentment, Caixa Enginyers va anunciar el fitxatge de Daniel Sullà com a nou director general de Caixa Enginyers Gestió. Membre de l’Institut Espanyol d’Analistes Financers i de l’Associació Europea d’Assessors i Planificadors Financers, Sullà acumula una llarga trajectòria dins l’esfera del desenvolupament de negoci i la gestió d’empreses. Sullà també formarà part del comitè de direcció de l’entitat. “Assumeixo aquest nou repte amb molta il·lusió i amb la certesa d'aportar la meva experiència i coneixements en anàlisi, gestió d'actius i desenvolupament de negoci al Grup Caixa Enginyers, tot un referent per a mi, focalitzat sempre en el treball en equip i la millora permanent, explica Daniel Sullà.

A principis d’octubre, Caixa Enginyers va estrenar una nova identitat corporativa. Sota el propòsit Humanitzem les teves finances, el logotip s’inspira en la Creu de Malta. Un emblema que, sota el criteri de la banca cooperativa, ret homenatge al món de l’enginyeria i, a la vegada, clica l’ull a la sostenibilitat, el medi ambient o la capitalitat de Barcelona. La gestació del nou logotip s’ha dut a terme amb la participació conjunta del consell rector, la direcció i la plantilla. Per completar el procés, l’entitat ha comptat amb l’assessorament de Creactivas, una agència de publicitat amb seu a Barcelona. El canvi d’imatge a les oficines es realitzarà de forma progressiva, amb punt de partida a l’històric espai de la Via Laietana. Tots els moviments relacionats amb l’àmbit corporatiu formen part del pla estratègic 2024-2026

Més informació
Cinc grans riscos a vigilar el 2024
El veredicte de CaixaBank per al 2024: "De menys a més"
Indústria, més "múscul" i un Pla Nacional per a la transició digital: la recepta de Cecot pel 2024
Avui et destaquem
El més llegit