Entreteniment i educació: la fórmula de la Ciutat dels Somnis

El saló s'ha consolidat com una de les cites nadalenques imprescindibles per a les famílies gràcies a una proposta que combina educació i entreteniment i que apropa als nens i nenes a les professions i rols que fan funcionar una ciutat

La Ciutat dels Somnis estarà oberta entre el 27 i el 31 de desembre | Fira Barcelona
La Ciutat dels Somnis estarà oberta entre el 27 i el 31 de desembre | Fira Barcelona

Si hi ha un moviment estratègic delicat per a una marca aquest és el canvi de nom, però no tothom en surt malmès. Després de 53 edicions com a Saló de la Infància, Fira de Barcelona va rebatejar l’any passat la seva cita estrella de Nadal com a La Ciutat dels Somnis i, dos anys després, els resultats confirmen l’encert de l’aposta. L’any passat, el saló va rebre 25.000 visitants en els seus quatre dies i, per l’edició d’aquest 2018, ha crescut un 25% en superfície i un 20% en el programa d’activitats. Encara més, important, La Ciutat dels Somnis ha consolidat un concepte que conjuga entreteniment amb formació.

“El factor diferencial de La Ciutat dels Somnis és que conjuga el joc amb l’educació i la transmissió de valors, i ho fem reproduint els espais característics d’una ciutat perquè els nens i nenes entenguin que la societat és la suma del treball de tots els ciutadans amb diferents oficis”, explica el director de negoci propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué. El directiu considera que aquesta fórmula facilita que “a través del joc el nen es pugui interessar per alguna de les tasques que experimenta i, juntament amb la família i amics, visqui una experiència singular, divertida, educativa i plena de valors”.

A diferència d’altres propostes lúdiques pensades per als més petits i les famílies, La Ciutat dels Somnis no proposa una simple acumulació d’atraccions i zones de joc. En la metròpoli dissenyada per Fira de Barcelona els nens i nenes gaudeixen alhora que es posen en la pell d’un veterinari, un infermer, una tècnica de laboratori, un enginyer de robòtica, una programadora, una arquitecta, un periodista o, fins i tot, compleixen amb el seu somni de ser futbolista.

Una proposta integrada de continguts que gira entorn del concepte de l’edutiment. “L’entreteniment educatiu consisteix a oferir activitats que tinguin la finalitat d’educar a través de la diversió, oferint experiències que estimulin i facilitin el procés d’aprenentatge. En La Ciutat dels Somnis ho fem reproduint un espai en el qual es representen tots els rols i professions que fan possible que una ciutat funcioni”, exposa Tasqué.

Tasqué: “L’entreteniment educatiu consisteix a oferir activitats que tinguin la finalitat d’educar a través de la diversió"

Per oferir una experiència la més completa possible, el saló compta amb la col·laboració d’algunes de les marques líders dels sectors representats, com Caprabo, Mediapro, Kia, Fundació Damm, els World Roller Games BCN 2019 o les fundacions del FC Barcelona i el RCD Espanyol.

Una fira també pels pares

Si La Ciutat dels Somnis ha aconseguit consolidar-se com una de les cites estrella del Nadal, malgrat la ferotge competència d’aquestes dates, no és només per l’oferta d’activitats pel públic infantil i juvenil. Al final, els nens i nenes hi van de la mà dels seus pares, als que també s’ha d’entretenir.

Els pares també gaudeixen de les atraccions de la Fira | Fira Barcelona
Els pares també gaudeixen de les atraccions de la Fira | Fira Barcelona

“Les vacances de Nadal consisteixen a passar temps de qualitat en família i, per fer-ho possible, comptem amb activitats com l’organitzada pel RCD Espanyol, que proposa un joc immersiu per a conèixer els valors de l’esportivitat i també habilitarà un futbolí humà obert a tot el públic. Per la seva banda, TRAMbesòs recrearà un tramvia en el qual passatgers de totes les edats hauran de fer un trajecte en forma de gimcana; i com aquestes, moltes més activitats pensades per a tots els visitants”, explica Tasqué.

Clar que els pares no només busquen passar-s’ho bé, sinó també comoditat. Per aconseguir-ho, La Ciutat dels Somnis ha previst un sistema en el qual fins a 1.000 nens podran jugar simultàniament a les 120 activitats previstes, de manera que el temps de rotació no superi mai els 15 minuts. D’aquesta manera no només es facilita que els nens i nenes puguin experimentar amb el nombre més gran de professions possibles, sinó que també es pretén reduir al mínim els temps d’espera.

Amb aquesta proposta, La Ciutat dels Somnis espera superar els 25.000 habitants censats el 2017 i seguir consolidant el seu model urbà d’edutiment.

Més Informació
Fira de Barcelona bat un nou rècord de 210 MEUR
Els nens volen ser youtubers
Avui et destaquem
Comentaris