El consell general de Fira de Barcelona | ACN
El consell general de Fira de Barcelona | ACN

Fira de Barcelona bat un nou rècord de 210 MEUR

S'estudia renovar el recinte de Montjuïc i ampliar l'espai de Gran Via

Pau Relat ja és oficialment nou president de Fira de Barcelona. Dos en un i és que l'entitat ha presentat també els seus resultats rècord de la mà del director general de Fira, Constantí Serrallonga, que ha començat així: "El 2018 ha estat un any excepcional amb una facturació de 210 milions d'euros, una fita que veiem molt allunyada i difícilment imaginable".

Més info: Relat posa pau i futur a la Fira de Barcelona

Segons Serrallonga, les claus de l'èxit de l'entitat són el treball en equip, el talent, la innovació, la combinació entre experiència i joventut i "un coneixement profund" del món firal. Alhora, també ha valorat la bona evolució dels salons interns així com el pes dels esdeveniments externs i la seva activitat en altres països de Llatinoamèrica o Àsia, entre d'altres. 

Més concretament, la Fira no només ha superat el llindar dels 200 milions d'euros de facturació amb un 12% més respecte el 2017 sinó que també ha tancat un Ebitda de 29 milions, un 44% més, i ha celebrat fins a 153 fires, congressos i esdeveniments durant el 2018. "Tots ens hem fet grans amb el Mobile World Congress que ha sigut una palanca", ha recordat Serrallonga. 

Serrallonga: "Tots ens hem fet grans amb el Mobile World Congress que ha sigut una palanca"

I de la mà del MWC que representa fins a un 30% de la facturació de Fira, s'han fet també grans altres reconeguts congressos com l'Hispack, Iot Solutions World Congress, Smart City Expo World Congress, iWater o Barcelona Bridal Fashion Week, entre d'alters. Alimentaria també mereix una menció a banda ja que suposa un 10% de la facturació total. 

Quan el 'traje' queda petit... 

De cara al 2019, el director general de Fira de Barcelona ha detallat que el pressupost és de 190 milions d'euros per la seva cartera de productes. No serà l'any d'Expoquimia o Hispack, però sí del centenari de l'Automobile Barcelona o el llançament del nou saló Retail & Brand Experience.  

Més info: Serrallonga: "A mesura que l'economia millora, la Fira també creix molt"

"El traje ens va petit", ha bromejat Serrallonga. Tant és així que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que ja s'ha encarregat a Relat l'elaboració d'un pla de renovació del recinte de Montjuïc de cara al 2019 i una possible ampliació del recinte de Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat que ha assolit "la seva màxima capacitat".

"S'ha de pitjar l'accelerador per garantir la competitivitat i el bon posicionament internacional de Fira de Barcelona", ha assegurat Colau. Abans de finalitzar el 2018 queda pendent celebrar La Ciutat dels Somnis (festival de la infància). Una bona oportunitat perquè Fira de Barcelona no deixi de somniar amb nous rècords. 

Més informació
A la Fira de Barcelona se sabrà tot
Barcelona blinda el MWC amb 20 MEUR més
Avui et destaquem
El més llegit