EOs Connectivity, el responsable de donar vida als vehicles

Un programari de marca blanca per facilitar la posada en marxa de plans de mobilitat compartida

Operari instal·lant el programari de EOs Connectivity | Cedida Operari instal·lant el programari de EOs Connectivity | Cedida

Cada vegada hi ha més empreses de mobilitat compartida que intenten fer-se un lloc al mercat. Tot i això, els processos per dur a terme les tasques de connexió dels vehicles són cars i moltes empreses no tenen ni els recursos ni la tecnologia per aconseguir comercialitzar el seu sharing. D’aquesta necessitat per a les empreses de mobilitat compartida neix EOs Connectivity, una startup que crea, dissenya i instal·la el programari essencial per a convertir els vehicles en vehicles intel·ligents: “Ens considerem la solució de marca blanca per al sharing”, explica Jordi Bruña, cofundador de la companyia.

Aquesta empresa, liderada per Bruña i el també cofundador Miguel Vera, i amb la col·laboració de Barcelona Activa dur a terme totes les necessitats de connectivitat, programari i tecnologia d’aquelles empreses que tenen una concessió per circular, però no tenen els recursos: “Tenim un programari dissenyat per nosaltres que permet controlar els vehicles i mantenir-los connectats uns als altres, però també a la central”, explica Bruña. L’empresa busca donar una oportunitat als diferents operadors utilitzant un material totalment flexible i adaptable a qualsevol vehicle de qualsevol marca: “El nostre projecte és modelable segons la necessitat del nostre client, poden personalitzar-lo tot el que vulguin”, recalca el cofundador.

Gràcies a aquesta flexibilitat, l’empresa s’està guanyant una variada cartera de clients que utilitzen els recursos de l’empresa per a “donar vida als seus vehicles”, tal com descriu el mateix Bruña. A més, els seus productes també van acompanyats d’ajuda i consultoria per a aquells operadors que estan començant en el mercat i no saben d’on treure proveïdors o els recursos necessaris: “Al final el nostre objectiu és democratitzar el sharing”, descriu el cofundador de la companyia.

Bruña: “Tenim la nostra plataforma de marca blanca i els operadors poden utilitzar-la al seu gust, incloent canviar-la totalment i fer-la seva”

Pel que fa al model de negoci, EOs Connectivity es considera una empresa externa a la mateixa operadora amb la qual treballa i per tant, en paraules del mateix cofundador, “no suposen un cost fix pels seus clients”. Així doncs, treballen amb pagament per ús i calculen la tarifa depenent dels vehicles que hi hagi connectats i quina classe de vehicles són: “Tenim la nostra plataforma de marca blanca i els operadors poden utilitzar-la al seu gust, incloent canviar-la totalment i fer-la seva”, diu Bruña.

Competència tangible

No és cap secret que el món de la mobilitat compartida cada vegada té més èxit i més empreses busquen fer-se un lloc en aquest mercat. Tot i això l'aposta d'EOs Connectivity és diferent, ja que ells no són un operador sinó aquella empresa que adapta qualsevol vehicle per tal que els operadors segueixin treballant: "En qüestió de dies poden tenir el sistema operatiu dels vehicles adaptat i en marxa", explica el cofundador de la companyia. D'aquesta manera, aconsegueixen abastir diferents operadors al mateix temps i d'empreses com la seva n'hi ha molt poques: "Al final està al darrere dels operadors, se'ns fa més rendible que convertir-nos en un; no era el nostre objectiu, volíem ajudar", reflexiona el cofundador de l'empresa.

Bruña: “Tot es concentra en el que vol el nostre client i nosaltres podem proporcionar rapidesa i més d’un proveïdor i al cap i a la fi això ho canvia tot”

En l’àmbit de la competència en el seu sector sí que han trobat alguna empresa que es podria assimilar al seu model de negoci, tot i això amb uns preus totalment diferents. EOs COnnectivity  intenta regular els seus preus per tal de fer-los més competitius en el mercat i està aconseguint que, altres operadors, considerin la seva empresa com l’ajuda necessària per dur a terme el seu sharing: “Tot es concentra en el que vol el nostre client i nosaltres podem proporcionar rapidesa i més d’un proveïdor i al cap i a la fi això ho canvia tot”, reconeix Bruña.

Preferència de motocicletes

La companyia ja compte amb cinc treballadors i té seu a Barcelona, on tal com indica Bruña, “hi ha un ecosistema de sharing molt interessant”. Mentre que les motocicletes i els patinets elèctrics de mobilitat compartida estan creixent cada vegada més, el cotxe encara sembla un terreny inexplorat, tot i que des de EOs Connectivity “han creat un programari capaç d’utilitzar-se en cotxes compartits”, tal com explica el cofundador, tot i això aquestes esperances semblen una porta cap al futur més que la realitat actual.

Tot i la gran competència i rapidesa del sector, l’empresa de Bruña i Vera ha aconseguit posicionar-se en el mercat i començar a col·laborar amb operadors de renom. Una ajuda per a totes aquelles empreses que necessiten una empenta per entrar en el món del sharing i, al cap i a la fi, una solució més per aconseguir fer d’aquest planeta un lloc molt més sostenible.

Més informació
Haddock, un salvavides per a la restauració
El salvatge oest dels patinets elèctrics
Avui et destaquem
El més llegit