L’ERO de Norwegian afectarà 607 treballadors del Prat

La pèrdua de força de treball suposa el cessament d'activitat de llarg radi des de Barcelona, segons el sindicat USO

Un avió Norwegian esperant a la pista de l'aerport del Prat | ACN Un avió Norwegian esperant a la pista de l'aerport del Prat | ACN

Norwegian Air Shuttle iniciarà en els propers dies un procediment d’acomiadament col·lectiu que afectarà 1.191 treballadors, el 85% de la seva plantilla a l’Estat. La base de l’aerolínia a l’aeroport del Prat perdrà, d’acord amb aquest procediment, un total de 607 treballadors, el que suposa tres quartes parts dels empleats dedicats als vols de llarg radi. Aquesta operació, segons la Unió Sindical Obrera (USO) suposa el cessament definitiu de l’activitat de llarg radi a Barcelona, així com d’aquella part de la tripulació de vols de curt radi amb base al Prat.

Al conjunt de l’Estat, per la seva banda, Norwegian anuncia també la desaparició de les bases de Gran Canària i Tenerife Sud, mentre que les de Màlaga i Alacant quedaran reduïdes a un únic vol durant aquest any. Segons la companyia, aquest acomiadament col·lectiu respon a un procés de “reestructuració” a conseqüència de la reducció de les seves operacions per la situació financera en què ha quedat Norwegian després de la pandèmia. La retallada a la plantilla de l’aerolínia ha afectat també a les seves bases al Regne Unit, els Estats Units, Itàlia, França I els països nòrdics.

Una part limitada d’aquesta pèrdua de llocs de treball, però, pot ser revertida de cara a 2022, quan l’aerolínia comptaria amb tres avions a Alacant i dos més a Màlaga. La companyia calcula que, en aquest escenari, es podrien obrir 215 noves places entre personal de cabina i pilots. La xifra total, però, depèn de les condicions que es derivin de les negociacions entre Norwegian i els sindicats USO i Sepla, que ja han anunciat el seu objectiu de reduir al màxim el nombre d’acomiadaments.

Més informació
Norwegian tanca la base intercontinental del Prat
Avui et destaquem
El més llegit