CA | ES

Fira de Barcelona presenta un ERTO per a tota la plantilla

La mesura afecta prop de 400 treballadors, que veuran reduïda la seva jornada i els seus salaris en funció de la reactivació dels esdeveniments

El recinte Gran Via de Fira de Barcelona, on s'havia de celebrar el MWC | ACN El recinte Gran Via de Fira de Barcelona, on s'havia de celebrar el MWC | ACN

Fira de Barcelona ha presentat  un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que afecta tota la plantilla, de prop de 400 treballadors. L'organització justifica la mesura per la impossibilitat de dur a terme la seva activitat firal per les restriccions decretades per fer front al coronavirus.

Més info: Fira de Barcelona cuina menús per a hospitals i residències de gent gran

Per això, s'ha acordat amb el comitè d'empresa una reducció de jornada i de salaris fins al 31 de desembre però amb caràcter variable, en funció de la reactivació dels esdeveniments. La reducció afecta aproximadament el 40% de la jornada laboral, tot i que pot arribar al 55%, i la mesura entra en vigor el Primer de Maig.

En un comunicat, Fira de Barcelona ha assegurat que treballa en possibles nous formats de fires i congressos, que poden combinar la part presencial amb la virtual, i que està reorganitzant el seu calendari firal amb l'objectiu de concentrar-lo en l'últim quadrimestre de l'any, tan aviat com les condicions ho facin possible. Això implica repensar esdeveniments inicialment previstos per als propers mesos com B-Travel, Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW) i Bizbarcelona.

Més informació
MWC es queda a Barcelona fins a 2024, almenys
MWC 2021: el més gran i millor de la història (i el més barat)
Avui et destaquem
El més llegit