Escape Fake: per un futur sense fake news

El programa de formació està dirigit a jovesen situació de vulnerabilitat

Escape Fake té l’objectiu de preparar a les noves generacions en la seva capacitat d’informar-se de manera crítica i conscient | iStock Escape Fake té l’objectiu de preparar a les noves generacions en la seva capacitat d’informar-se de manera crítica i conscient | iStock

Fundació Banc Sabadell, Fundació ÈxitMobile Week i Leaen to Check -la branca educativa- llancen Escape Fake, un programa formatiu que té l’objectiu de preparar a les noves generacions en la seva capacitat d’informar-se de manera crítica i conscient per afrontar un futur sense fake news. La iniciativa està dirigida a joves d’entre 16 i 21 anys en situació de vulnerabilitat. 

El programa llança reptes centrats en temàtiques que afecten la joventut, alineats amb els ODS 2030 i que es troben molt presents en les xarxes socials: com nutrició i estils de vida saludables, sexualitat, canvi climàtic, tabac, alcohol i drogues, entre d'altres. El curs té la voluntad d'aportar-los les eines necessàries per convertir-se en un vector de canvi i de transformació social. 

El programa inclou un concurs: els participants hauran de crear un escape room temàtic basat en algun dels reptes proposats, posant el focus en la desinformació i la verificació digital, i un comitè d'experts decidirà l'equip finalista. El premi inclou la possibilitat de fer realitat el escape room.

 

Més informació
Arrenca la primera promoció del Campus 42 Barcelona
Quan apostarem de veritat per la formació professional?
Binance i Nuclio Digital School s'uneixen per revolucionar la formació en blockchain
Avui et destaquem
El més llegit