El programa 'Escola i Empresa' de FemCat celebra 10 anys

La fundació ja arriba a gairebé 90.000 alumnes en total que, en aquesta dècada, han pogut escoltar les experiències de més de 250 empresaris

Joan Font fa una sessió d'Escola i Empresa' a l'INS Voltreganès de Les Masies de Voltregà | FemCat Joan Font fa una sessió d'Escola i Empresa' a l'INS Voltreganès de Les Masies de Voltregà | FemCat

El programa Escola i Empresa de FemCat celebra els seus primers 10 anys centrant-se en la trobada entre l’alumnat i una persona que dirigeix la seva pròpia empresa que els explicarà la seva vivència. Per celebrar-ho, FemCat ha renovat el lloc web i la imatge del programa i, segons apunten, ho fan "posant en valor la feina feta en aquesta dècada a través de diferents accions que es durant a terme durant el curs 2019-2020".

Més info: "FemCat és un 'lobby' que vol influir amb dades, no fem posicionaments polítics"

“Les dades parlen per si soles. D’aquelles sis xerrades i de les 25 de l’exercici següent – el 2010-11-, amb 17 empresaris-ponents, a Barcelona i la seva àrea metropolitana, arribant a 1.265 alumnes, s’ha passat en el curs 2018-19 a més de 400 xerrades per tot Catalunya, amb 160 conferenciants i un impacte sobre quasi 15.000 estudiants entre 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius”, destaca la presidenta de FemCat, Elena Massot. El creixement ha estat constant, arribant a gairebé 90.000 alumnes en total i la valoració del programa s’ha mantingut per damunt del 9.

Durant aquest últim any s’ha avançat en l’objectiu d’arribar al 17% de tots els centres potencials de cada servei territorial del Departament d’Educació i globalment s’ha superat el 20% a tot Catalunya. En aquest sentit, s’ha prestat cura al factor proximitat, amb empresaris ponents vinculats a cada territori. Per al curs que ara comença, sostenen, "es pretén seguir amb la tònica creixent, sempre mantenint la qualitat del programa".

Segons Massot, "una de les claus de l’èxit del programa és la gestió personalitzada que en fa l’equip de FemCat", així com "el fet de poder comptar amb empresaris i empresàries voluntaris de tot el territori català: el factor proximitat". Fins al moment, han participat al programa més de 250 empresaris i empresàries, que acostumen a fer una sessió al trimestre. En el programa hi pot participar l’alumnat d’Educació Secundària (4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mig i de Grau Superior), en grups d’entre 25 i 60 estudiants.

Més informació
Elena Massot, nova presidenta de FemCat
Carlos Blanco funda la seva pròpia escola de programadors
Avui et destaquem
El més llegit